Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däck Rating Definition

Det är svårt att överskatta betydelsen av bildäck. Däck framträdande plats i en bils säkerhet, prestanda och effektivitet. För att göra bra jämförelser mellan de olika märken och modeller av däck som finns, en serie av betyg existerar. Syftet med dessa betyg är att förarna kan välja de bästa däcken för deras fordon och för att kunna ordentligt underhålla dessa däck när de har valt. Belastning och betyg Pressure
p Alla personbilar och lätta nyttofordon som säljs i USA kommer med däck belastning och plakat tryck. Dessa etiketter är vanligen klistermärken som är kopplade till fordonets dörram, handskfack eller under instrumentpanelen. Däck plakat innehåller några av de mest grundläggande och viktig information om fordonets däck, inklusive tillverkarens rekommenderade däckdimension, den rekommenderade däcktryck i pounds per kvadrattum, och totalvikt (GVWR). Den GVWR är av högsta vikt för både passagerare och gods som fordonet är avsett att transportera säkert, och är till stor del en funktion av tires.It är viktigt att en förare följer maximala belastningar och övervaka lufttrycket regelbundet med justeringar vid behov . Under-pumpade däck inte bara sänka en bilens bränsleeffektivitet, men också öka risken för dålig hantering och förlorad kontroll.
Däckstorlek

Bilar endast kommer att utföra tillverkarens specifikationer när de är utrustade med däck i rätt storlek. Däcken måste matcha varandra och alla måste falla inom olika storlekar som garanterar korrekta spårvidd avläsningar (även för lågt lufttryck i rätt storlek kan leda till felaktiga hastighetsmätare avläsningar). Däckstorlek kan identifieras av betyg tryckt på sidan av ett däck. För personbilar, börjar denna rating med bokstaven "P". (Lätta lastbilar får en "LT" beteckning.) Nästa nummer i sekvensen representerar däckets bredd i millimeter. Detta nummer följs av ett snedstreck (/) och sedan ett annat nummer, som representerar förhållandet mellan däckets höjd till dess bredd. Denna faktor är känd som däckets förhållande. Efter förhållandet a bokstaven "R" står för en radiell stil däcket. Det slutliga antalet i betyget är diametern på hjulet på vilken däcket kommer att passa i inches.
Andra betyg

sidoväggen av ett däck innehåller annan viktig information också. Temperatur betyg visar hur resistent däcket är att fortsatt drift vid höga temperaturer. Denna skala sträcker sig från "A" till de mest värmebeständiga däck, att "C" för den lägsta rating till fortfarande kvalificera sig som safe.A däckets dragkraft rating indikeras även med en senare. Den övre delen av denna skala är den "AA" rating, vilket indikerar ett däck med överlägsen förmåga att stanna på våta ytor. "A", "B" och "C" kvaliteter dragning follow.The tredje rating listade tillsammans med temperatur och grepp kvaliteter är betyget för slitbanan slitage. Detta nummer är en procentandel av däckets förväntade livslängd jämfört med en "vanlig" kontroll däck som används för testning. Typiskt detta betyg ligger mellan 300 och 500, vilket indikerar däck som förväntas pågå mellan 3 och 5 gånger så länge som kontrollen däcket.
Load och hastighetsklasser

Även bärighetstalen visas tillsammans betyg däcktrycket på fordonets belastning och tryck plakat, är en belastning också tilldelas varje däck. Detta betyg representeras som ett tal som kallas belastningsindex. Belastningsindex sjökort behövs för att avgöra ett däcks maxlast i pounds eller kilogram. Lastområde är ännu en belastningsvärdet, denna gång representerade som en bokstav mellan "A" och "N". Dessa bokstäver motsvarar en serie av "skikt betyg" som inte har någon enhetlig definition men är användbara för att jämföra däck som tillverkats av samma company.Speed ​​betyg representeras av en icke-kontinuerlig serie bokstäver. Varje bokstav motsvarar en maximal hastighet vid vilken däcket förväntas fungera säkert, även om körförhållandena och Däckets ålder påverkar maximal säker hastighet också. Det lägsta hastigheter, "M", hänvisar till en maximal säker hastighet på 81 miles per timme. Den högsta hastigheten Betyget är "Y", vilket motsvarar 186 miles per timme.
Avsedd användning betyg

Majoriteten av däcken är också betecknas som tillhörande en av de inofficiella användning kategorierna. Dessa kategorier är funktioner av slitbanemönster och den väsentliga sammansättning av däcket. High Performance däck har mjukare gummiblandningar (och därför en kortare slitbanans livslängd) och är avsedda för användning på torr asfalt. Lera och snö (M & S) däck är utformade för frekvent användning i vinterförhållanden. Dessa däck kan prestera bra på torr asfalt men har även bredare slitbanemönster för överlägsen dragkraft på isiga vägar eller i djup snö. All Season däck är i huvudsak en mindre extrem version av M & S däck, och är konstruerade för tillfällig användning under vinterförhållanden. Slutligen är All Terrain däck konstruerade för användning i terräng och har de mest dramatiska däckmönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101067.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.