Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Wheel Lug Åtdragningsmomentspecifikationer

Wheel klackarna är de bultar fästa vid broms rotorer som matas genom hålen i ett däck. Däcken hålls på med muttrarna fästa klackarna. Skadade eller saknade klackar kan resultera i ett däck bryta sig loss under drift skapar en potential för en fordonstrafik olycka. Säkerställa klackarna är ordentligt åtdragna vid monteringen av klackarna eller muttrarna garanterar att fordonet kommer att vara säkra att använda. Lug Installation

Du kan köpa nya rotorer med förinstallerade klackar eller installera klackarna i efterhand. Borttagning klackarna från en rötor kräver en slagverktyg att bryta tappmuttem loss från rotorn. Installera en klack kan göras med hjälp av specialiserade maskiner eller en lug nut och några brickor. Om du väljer att installera klacken själv med en mutter och brickor, kontrollera det maximala vridmomentet för klacken och rotorn. Tillverkaren av rotorn kommer detalj det vridmoment att gälla. Sätt klacken genom hålet i rotorn och tillsätt flera brickor till däckens sidan av rotorn. Bifoga en lug nut och drar åt muttern. Använd en momentnyckel för att fullt sittplats klacken i rotorn. Klacken kommer att pressas på plats på rotorn genom vridmomentet används på bulten.
Lug Nut Installation

hjulmuttrarna ett tillfälle att allvarligt skada dina klackar och äventyra fordonet. Korrekt installation av en lug nut kräver handen trär muttern på tappen medan hjulet lyfts från marken. Sedan använda en momentnyckel för att dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Dra den högsta muttern först, därefter den lägsta muttern, och fortsätter i ett roterande mönster tills alla muttrar är ordentligt åtdragen. Alltid inspektera klacken och tappmuttem för tecken på skadade gängor innan du installerar. Byt klacken eller muttern om någon skada upptäcks. De flesta fordon använder mellan 80 och 100 Nm i vridmoment.
Rätt moment

Tillämpa vridmoment är enkelt, men det kan göras felaktigt. Snabb, muskelryckningar öka mängden vridmoment exponentiellt. Använd alltid långsam, stadig rörelser efter muttrarna har dragits åt för hand för att säkerställa att du levererar rätt mängd vridmoment. Processen gäller både sittplatser klackarna i rotorn eller fästa ett däck till hjulet. De flesta professionella däck butiker använder en kemikalie som kallas anti-beslagta vilka, när de appliceras direkt på klacken, låter muttern sitta stadigt på klacken utan att kärva från värme eller tryck. Applicera en liberal mängd till klacken innan du installerar tappmuttem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101829.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.