Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vinterdäck Vs. Vanliga däck

Alla däck är byggda för att tåla månader av slitage och alla sorters väder. Det finns en separat linje av däck, dock utformats speciellt för att hantera körning i tung snö. Skillnaderna mellan dessa däck och vanliga, all-season däck varierar från funktionalitet att kosta. Funktion

När det gäller graden av funktionalitet för vanliga däck kontra vinterdäck, erbjuder det vanliga typ lätt mer, men kan dessa däck vara en vara en jack-of-all-trades, men en befälhavare ingen. De kan hantera måttliga mängder av nästan alla förhållanden, inklusive snö och regn, men är inte idealiskt för de flesta. Vinterdäck, å andra sidan, är speciellt utformade för dragkraft i is och snö. För dessa däck för att fungera korrekt, måste dock alla fyra matcha.
Typer

Ordinary, all-season däck och vinterdäck både komma i flera varianter. De två vanligaste typerna av vanliga däck är regelbunden och hög prestanda, är den senare som utformats inte bara för att hålla längre utan att slita på, men också att skapa mindre buller på vägen. Vinterdäck brukar komma i antingen dubbfria eller dubbas sort. Den dubbas slag har öppningar runt däcket i vilket metallreglar kan fästas. Dessa är utformade specifikt för extrema vinterförhållanden.
Identification
p Det är lätt att se skillnad mellan ett vinterdäck och ett vanligt däck bara genom att titta på två. Hålen för metalldobbar finns bara på extrema däck väder snö och aldrig på vanliga däck. Dubbfria vinterdäck kan skiljas från vanliga, all-season däck med beloppet av spår längs ytan. Medan alla däck har en viss mängd spår, vinterdäck har många fler, från tjock till mycket liten i storlek, för att ge den extra dragkraft i vintervädret.
Kostnad

En vanlig missuppfattning är att vinterdäck kostar mycket mer än vanliga, all-season däck. Medan priserna varierar beroende på kvalitet, kan alla typer av däck hittas för samma pris. Även om det kostar mer att köpa två uppsättningar däck än att förlita sig på en enda, kommer all-säsongen set hamna dramatiskt öka kostnaderna, eftersom de kommer att gå oanvända under den hårda vintersäsongen.

Säkerhet

Det beror på säsong och väderförhållanden, naturligtvis, men det har tydligt dokumenterat att vinterdäck ökar förarens säkerhet. Inte nog med att de hanterar vänder bättre i snön, men också bromsar mycket snabbare, en faktor som har utan tvekan räddat många liv. Alla däck, naturligtvis, minskar i effektivitet över tiden, så det är nödvändigt att ersätta dem med nya uppsättningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101363.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.