Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hjulinställning Information

Om du kör, du vet att för att få den bästa användningen av din bil, du behöver göra regelbundet underhåll. Detta underhåll kan sluta spara pengar genom att förlänga livslängden på din bil och dess delar. Inkludera en hjulinställning som en del av underhållsprogrammet för din bil. Syfte

när du kör din bil, kan du slå gupp eller hål i vägen som orsakar en förändring i hur den hanterar. En hjulinställning readjusts och returnerar dina hjul till rätt vinkel. Den finjusterar upphävandet av bilen påverkar hur det fungerar. Om du kör off-road, kan du ha din mekaniker justera dina fordon inställningarna förbi de normala inställningarna för att kompensera för mer aggressiv körning.
Elements

hjulinställning innebär tre grundläggande element. Den camber är den vinkel vid vilken däcken luta från sida till sida. Om de lutar in eller ut för mycket, de däcken slits på ena sidan av däckets slitbana och det kan göra att bilen drar åt ena sidan. Caster, vinkeln på ratten svänger kopplad till ditt fordon fjädringssystem, kommer också dra bilen åt sidan om det inte korrekt inställd. Den tå mäter det avstånd vid vilket däcken svänger från sida till sida. Toe-in betyder fronter av däcken är närmare varandra, medan tå ut tyder på motsatsen. Antingen extrema orsaker ojämnt däckslitage.
Typer
p Om du ber om en två-hjulinställning, kommer en mekaniker kontrollera vinklarna på baksidan av fordon och göra justeringen till framhjulen. För en fyra-hjulinställning, anpassar han bakhjulen till specifikation, sedan göra nödvändiga anpassningar av den främre änden. Vissa äldre bilar har en fast bakaxel, och därför endast behöver en två-hjulinställning. De flesta mekaniker kommer att rekommendera att du har alla fyra hjulen i linje så att du har optimal säkerhet när du använder ditt fordon.
Fördelar

hjulinställning försäkrar att ditt fordon hanterar korrekt. Du kommer inte behöva ständigt justera ratten när du kör rakt fram eftersom din ratten vibrerar eller ständigt drar snett. Det minskar också tidigt däckslitage, någon gång lägga tusentals miles av däckets livslängd. Att ha en regelbunden justering låter bilen rulla med mindre motstånd, öka gas körsträcka.
Överväganden

Vänta inte tills du behöver däck ha en hjulinställning , bör du ha anpassningarna kontrolleras på din bil minst en gång om året. Om du kör på ojämna vägar eller sätta en massa körsträcka på din bil, har inriktningen kontrolleras oftare. Under 2010, ett fyra-hjulinställning kostar mellan $ 50 och $ 95. Om du märker att dina däck bär ojämnt, kan det vara så att dina däck är överfyllt eller de behöver vridas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101331.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.