Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Match en ny kompressor till en motor

Luftkompressorer har ett antal olika användningsområden. De kan användas för att blåsa upp däck och ballonger samt köra verktyg flygstridskrafter. Kompressorer ger också möjlighet att lyfta bilar och lastbilar vid anslutning till en lyftanordning. Precis som alla andra mekanisk anordning, det kommer en tid när kompressorn måste bytas. Om bara kompressorn byts ut, måste ett beslut fattas om vilken storlek kompressorn kommer att arbeta med den befintliga motorn. Byta bara kompressorn kan vara billigare än att byta både motorn och kompressorn. Saker du behöver
Papper
Pencil
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera gamla kompressorns utgång och ingång rating, vilket oftast är knutna till själva kompressorn på en etikett. Denna etikett kommer att ge information om kompressorns broms hästkrafter och kompressorns nominella rotationshastighet. Den nya kompressorn måste också ha liknande egenskaper.
2

Kontrollera hästkrafter och service faktor för motorn. Tjänsten faktorn brukar anges på motorn. Kompressorn kan ha en högre effekt än en elmotor, men det bör inte överstiga motorns servicefaktor. Motorns hästkrafter Betyget är kontinuerlig gradering. Tjänsten faktorn är motorns maximala kontinuerliga rating. Till exempel, om en motor har en kontinuerlig motorstyrkan för 3 hästkrafter och en tjänst faktor på 1,5 procent, då den maximala storleken kompressor som motorn kan driva är en 4,5-hästkrafter kompressor.
3

Identifiera startmomentet för motorn och kompressorn. Vid val av en ny kompressor, behövde storleken remskiva för att driva kompressorn kan ändras beroende på kompressorns varvtal och startmomentet hos kompressorn. Rådgör med tillverkaren för rätt remskiva storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101827.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.