Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Konvertera Metric till Engelska Däckstorlek

däckdimensioner mäts med hjälp av någon av två olika mätmetoder : " . Engelska " metrisk eller " TRX " och USA eller Att konvertera ett däck som mäts med det metriska metoden till den engelska metoden , måste du tillämpa en konverteringsfaktor formel till siffrorna på däcket . Instruktioner
1

Dividera det första numret av däck metriska mätningar med 25,4 . Detta kommer att ge dig däckets bredd i inches . Till exempel för ett däck som är märkt " P225/50R16 , " dela 225 med 25,4 för att få 8,86 inches.
2

Multiplicera den andra siffran i sekvensen i sin procentandelar för att bestämma däckets sidovägg höjd. Den andra siffran anger andelen av däckets bredd att sidoväggen åtgärderna . För vårt exempel däck , multiplicera däckets bredd , 8,86 med 0,5 för att få 4.43 inches .
3

Skriv ner det sista numret i sekvensen . Detta nummer är diametern av däckets fälg och är redan i tum format . För vårt exempel däck , skulle diametern vara 16 inches . Därför skulle de engelska mätningar av exemplet däcket vara 8.86 inches x 4.43 inches med 16 inches .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101625.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.