Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser Dots på bildäck

DOT siffror är en serie siffror och bokstäver som på uppdrag av Department of Transportation som ska visas på varje däck för en bil eller lastbil på vägen. Att kunna läsa DOT koder kommer att se till att du köper en nyligen tillverkad, färska däck. Instruktioner
1

Leta DOT siffrorna på däcksidan. Dessa nummer är placerade på båda sidorna av däcket, finns det dock en sida som kommer att få den kompletta DOT nummer med datumstämpel och kommer att vara 4-siffror längre än den andra sidan. Varje DOT numret börjar med bokstäverna DOT.
2

Läs de kommande 2 siffror eller bokstäver. Dessa är växten koden där däcket tillverkats. Denna information kommer endast att vara användbar om det finns en återkallelse på dessa däck.
3

läsa nästa 3 eller 4 bokstäver och siffror. Dessa är helt enkelt marknadsföring koder som används vid bedömning av tillverkaren.
4

Läs de sista 4 siffrorna. Dessa kommer att berätta när däcket tillverkades. De första 2 siffrorna i datumstämpeln representerar den vecka på året den tillverkades, och de 2 sista siffrorna är året den tillverkades. Ett däck som tillverkas i den sista veckan av 2008 skulle ha numret 5208 som de 4 sista siffrorna i DOT talföljden. Detta innebär att däcket är tillverkat vecka 52 år 2008. Antalet 1208 skulle indikera däcket har tillverkats i tolfte veckan av 2008, och är inte att förväxla med december som tolfte månaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100942.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.