Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Konvertera Size motorcykeldäck från tum till Metric

Motorcykeldäck bedöms av flera olika system , men i alla system , är diametern på fälgen mätt i inches . Intressant nog är fälg diamter fortfarande uttrycks i inches , även när du använder det metriska systemet , som uttrycker andra siffror i millimeter . Detta gör att välja ett däck , bygger på en universell fälgstorlek , lättare , men om du vill veta storleken i millimeter , måste du konvertera den . Instruktioner
1

Hitta motorcykelns fälg diameter , som vanligtvis är ett nummer som 16,17 eller 18 , tryckt på sidan av motorcykeldäck . Som ett exempel , i däckets rating " 140/90H16 , " de 16 i slutet är fälgdiameter .
2

Multiplicera fälgdiameter , mätt i inches , med 25,4 för att omvandla till millimeter . Som ett exempel skulle en 16 - tums diameter däck vara :

16 * 25,4 = 406 - millimeter ( avrundat ) Addera 3

Konvertera bredden storlek , om det behövs . I " inches " -systemet , kan däcket rating ser ut " 4,50 H 16 4PR . " Den första siffran är bredden , uttryckt i inches. Återigen , multiplicera den siffran med 25,4 för att omvandla till millimeter , så att bredden skulle vara :

4,50 * 25,4 = 114 - millimeter Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101518.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.