Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera & balansera däcken på en BMW X5

Den X5 var tyska biltillverkaren BMW: s första razzia i stadsjeepar och var onekligen en stor hit. Den X5 kombinerade aggressiv, sofistikerad stil med typiska BMW teknik och prestanda. Liksom alla BMW behöver X5 regelbunden förebyggande underhåll för att hålla den på vägen tillförlitligt. För att säkerställa att X5: s däckets slitbana slitage kvarstår även kan fälgar och däck roteras. Även balansering görs vanligtvis med nya däck, är det också en bra idé. Observera att BMW rekommenderar inte att du roterar dina däck alls på X5, utan helt enkelt byta ut dem när de är slitna. Men många ägare gör fortfarande rotera sina X5: s hjul och däck. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller X5 hjul på. Du kanske vill använda en breaker bar på änden av verktyget som du använder.
2

Lyft BMW med en kraftig domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen, notera vilket hörn av fordonet varje hjul installerades på.
3

Transport hjul och däck till en däck butik med ett annat fordon, så att däcket butiken kan balansera däck för dig. Balansera däck bör aldrig göras av en amatör, eftersom det tar speciella verktyg och färdigheter. Även om du har tillgång till den utrustning, gör inte detta om du inte är bekant med processen att balansera däck.
4

Transport hjul och däck tillbaka till där din X5 stöds på pallbockar. Om din X5 har samma storlek däck på alla fyra hörnen, flytta vänster bakhjul och däck till vänster, vänster framsidan till baksidan, den högra bakre till den främre och den högra framsidan till baksidan.

5 p Om din X5 har stapplade hjul, är att om bakhjulen är bredare än framhjulen, inte utför någon roterande. Helt enkelt byta däcken när de är slitna. Sänk BMW bort av domkraften. Dra åt muttrarna på hjulen för hand med ett däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101390.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.