Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur identifiera däckslitage Koppning

Folk köper ofta däck och inte bry sig om att tänka på dem igen förrän en mekaniker berättar dem att det finns ett problem. Du kan öka livslängden på dina däck genom att följa rekommenderade scheman däck underhåll för att minska tidig eller ojämnt slitage. Ett av de vanligaste sätten ett däck kan bära är "koppning," även känd som "ludd". Detta är slitage över en sida av slitbanan (utanför eller innanför kanten) som bildar en våg och skapar ett högt mullrande när däcken rotera. Det kan orsaka vibrationer och osäker hantering. Ett däck kommer Cup för många anledningar, och du kan kontrollera däcken för att förhindra skador. Saker du behöver
Latex handskar eller handskar säkerhet
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en platt, asfalterad yta. Vrid ratten hela vägen till vänster och vrid bil utanför.
2

Inspektera ytan på varje däck för att se till att det finns några områden med exponerad stålband. Ett stålband på ytan av en slitbana kan klippa din hand, vilket orsakar allvarliga skador. Om stålband visar, inte bedriver testet, byt däcket omedelbart Addera 3

Tag på handskarna och gnugga händerna över de plana ytorna på varje däckets slitbana.. Dra händerna i båda riktningarna och på insidan och utsidan av kanten på slitbanan och kontrollera om ett motstånd på stötar över ytan av slitbanan.
4

flytta bilen framåt eller bakåt (uträtning ratten och vrid den hela vägen till vänster) för att inspektera hela omkretsen av varje däck. En bruten bälte i ett däck kan skapa en vinka eller koppning, men kan vara närvarande endast i ett koncentrerat område.
5

Flytta fordonet framåt och bakåt för att exponera ett litet område av de bakre däcken tills du "har kollat ​​hela omkretsen. Bakre slitbanor är svårare att se eftersom du inte kan peka dem utåt med ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100993.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.