Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Consumer Guide till Däck

Du kanske inte tycker så mycket om däcken på din bil tills de är slitna eller har en långsam läcka på grund av en fara på vägen. Men tänk på några detaljer som hjälper dig att undvika och lösa många däck problem. Däcktyp

När det är dags att köpa nya däck, titta vid sidan av dina gamla däck för att ta reda på din däckstorlek. Storleken består av tre siffror: bredden i millimeter, bildformat (bredd dividerat med höjd) och hjuldiameter (storleken på fälgar). Så till exempel 205/75R20 skulle vara ett däck som är 205 millimeter bred, har en 75 procent bildformat och 20-tums fälgar.
Traction

dragkraft däcket kommer betyder mest i regnigt och snöigt väder. Så när du är shopping för däck, kolla däcket rating. Detta är en kurs som ges till varje däck enligt Uniform Tire Quality Grading System (UTQGS). Betygen varierar från AA (vilket är bäst) till C (som är värst), med en rating om A eller B är midgrade. Välj ett däck med en dragkraft rating A eller högre.
Garantier Addera

När du köper ett däck, se till att det finns en garanti som täcker dig för ett nytt däck eller däck reparation om du har en punktering på grund av en fara på vägen. En garanti täcker också dig om det uppstår ett problem med utförande av däcket som orsakar det att misslyckas. Många däck garantier varar upp till fem eller sex år eller tills däcket slits ned till 2/32 av en tum. Addera Rotera Däck

En förutsättning för många däck garantier är att du får dina däck roteras var 4.000 till 8.000 miles. Eftersom vikten på en bil inte är jämnt fördelad från framsidan till baksidan, är det viktigt att du byter framdäcken till rygg och vice versa för att hålla slitbanan så jämn som möjligt. Bilen oftast väger tyngre i fronten, så framdäcken kommer att bli slitna snabbare. Körning med kala däck är farligt eftersom du kan ha blowouts och problem hantering på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101076.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.