Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Dodge Ram

Chansen är stor att du kräver en hel del prestanda från din Dodge Ram. Dessa lastbilar är gjorda för att dra och bogsera extremt höga vikter gång på gång. Däremot kan du med utsikt över en enkel steg för att få din maximala prestanda. Även om du kan få täta tune ups och oljebyten, kan din däcktryck ignoreras. Lämplig däcktrycket är direkt kopplat till hög prestanda. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Låt din lastbil för att vila i minst en timme i en sluten miljö efter körning. Friktionen av körning skapar en hel del värme som orsakar lufttrycket att artificiellt gå hög. Väntar kommer att ge dig en korrekt avläsning.
2

Inspektera sidoväggar din främre och bakre däck för tillverkarens rekommenderade lufttrycket. Detta kommer att ges i form av psi med ett acceptabelt intervall av tryck. Dodge rekommenderar dig att hålla däcktrycket i din Ram lastbil mellan 26 och 34 psi.
3

bort locken ventilskaftet på varje däck genom att skruva loss de små plast tips. Avlägsna smuts och fukt från det inre skaftet. Detta kommer att hjälpa dig att uppnå en korrekt avläsning.
4

Placera din lufttrycksmätare hårt över ventilskaftet tills luften slutar läcka. Om det inte finns något väsande, då du har en tät försegling.
5

Jämför dina värden och se till att de är inom de rekommenderade Dodge riktlinjer. Antingen lägga till eller ta bort luft att komma in i rätt område genom att använda en luftkompressor.
6

Tänk på din däckets belastningsområde om du hittar ditt RAM däck genomgående låga. Du kan hitta din belastningsområde på sidan av däcket. 2008 Dodge Ram levereras som standard med P275/60R20 114S däck, vilket innebär varje däck klarar en lastvikt på 2,640 pounds. Du kan öka eller minska däcktrycket baserat på hur mycket vikt du ska transportera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100878.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.