Hur man byter Serpentine Belt på en 1997 Chrysler Sebring

Den 1997 Chrysler Sebring har två olika bälten som driver generatorn, servopumpen och luftkonditioneringsapparater pump. Banden måste sättas på rätt sätt, annars orsaka skador på motorn genom att vrida komponenterna på fel sätt. Bältet ersätter processen på 1997 Sebring är annorlunda än på andra Sebring modeller. Saker du behöver
skruvmejsel
1/2-tums enhet breaker bar
Ratchet
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort plastkåpan under den främre delen av motorn med en skruvmejsel och ett Ratchet och uttag för att komma till botten remskivorna.
2

Pop huven och lokalisera remdragningen diagrammet på toppen av fläktkåpa . Om det inte finns något bälte diagram, ta en penna och anteckningsblock och dra ut den exakta routing ordning remmen på remskivorna och dagdrivare, banden måste gå tillbaka på samma sätt som de lossna
3

Lokalisera power remskiva servopump på vänster sida av motorn. Bältet på servostyrning remskiva leds till vevaxeln. Det är en anpassning konsol är ansluten till toppen av servopumpen, en svängbulten ovanpå servostyrning fäste och en låsbult på botten av servostyrning fästet. Lossa båda skruvarna precis tillräckligt för servopumpen att flytta. Sätt 1/2-tums breaker bar i det fyrkantiga hålet på den nedre högra sidan av servostyrning fästet. Vrid breaker bar medurs för att flytta servopumpen över nog för dig att glida av remmen. Ta bort remmen.
4

Lokalisera generatorn på höger sida av motorn. Denna banddragningar runt generatorn remskiva och luftkonditioneringen remskiva. Du kommer att se ett kabelstyrrullen under generatorn med en justering konsol på trissan. Lossa bulten i mitten av spännhjulet. Leta justeringsbulten i slutet av anpassningen fästet. Vänd denna motsols för att lossa spänningen för generatorn och luftkonditioneringsapparater kompressorn. Skjut remmen från remskivorna och ta bort remmen.
5

Skjut den nya remmen över generatorn remskiva, luftkonditioneringsapparater remskiva, baksida vevaxelremskivan och spännhjulet. Vrid medlöpande bult remskiva justering tills remmen sitter fast på generatorn och luftkonditioneringsapparater remskiva. Dra åt bulten i mitten av spännhjulet. (Den rekommenderade remspänning på detta bälte är 30 till 60 ft-lbs. Den rekommenderade centrumbult vridmoment på spännrullen är 40 ft-lbs.)
6

Skjut andra nya trissan över makten steering pump remskiva, vevaxelremskivan och spännhjulet. Sätt 1/2-tums breaker bar och flytta styrservopump tillbaka över så att du kan skruva svängbulten tillbaka i toppen av servostyrning pumpkonsolen på toppen och den låsande bulten på undersidan av servostyr fäste. Dra svängbulten och botten låsbulten ner mycket snäv. (Den rekommenderade moment på båda bultarna servostyrningen är 30 till 60 Nm.
7

bort alla verktyg och starta motorn. Inspektera bälten att se till att var och en av remmarna sitter i remskivorna på alla komponenterna. Stäng av motorn och kontrollera remspänningen på båda banden. tillbaka den undre plastkåpan på botten av motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123852.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.