Hur man tar bort färg på en bil med en spets sandblasteren

Sandblästring är den snabbaste, mest effektiva metoden för borttagning billack från ren metall. Förfarandet förbereder den optimala ytan för vidhäftning vid primning och målar ett fordon. Sandblästring avstår sand och alternativa marken "media" för blästring målade ytor. Inte bara det nästan omedelbart upplösa måla - det även tar bort rost och ytskador från metall. Men praktiskt sandblästring är, kräver det att särskilda åtgärder vidtas för att undvika oavsiktliga skador på de målade panelerna. Saker du behöver
Sandblaster
kiselsand
Skyddsglasögon
Gummihandskar
Painter kostym
maskeringspapper
målare
tejp
Visa fler instruktioner

1

köpa lämplig media för projektet: en adekvat allrengöringsmedel media för att ta bort färg från fordonsindustrin karossdelar är 36-grit kvartssand, vilket är högt i renhet. Olika kvaliteter av aluminiumoxid och glaspärla finns andra lika effektiva alternativ, men de tenderar att vara dyrare.
2

Ta bort alla riktade karossdelar från fordonet för idealisk förberedelse. Om du inte har professionell hjälp eller kunskap om korrekt avlägsnande metod för bilens märke och modell, använd maskeringspapper varvas med målartejp för att täcka de delar av bilen som du inte vill att blästra.

3

Vädra ordentligt din arbetsplats och se till att det finns gott om utrymme runt bilen. Använd skyddshandskar skyddsglasögon, handskar och en målare kostym med en huva för att grundligt täcka kroppen.
4

Stäng av alla ventiler på sandblaster enheten och fyll den med cirka 40 pounds (beroende på enhetens ) kiselsand eller annat val av media. Starta kompressorn och öppna luftledningen för att trycksätta tanken till mellan 40 och 100 PSI (pounds per square inch).
5

Stå minst 8 till 16 inches från den riktade kroppen panelen, sedan börja sandblästring på en låg PSI inställning. Successivt öka trycket inställningen tills färgen är rent avlägsnas, med hjälp av korta skurar av små segment och en svepande rörelse för större fläckar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123859.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.