Hur man tar bort bränslepump i en 1993 Chevy Blazer

Om din 1993 Chevy Blazer blir dålig gas körsträcka och motorn stannar oväntat, kan det vara så att du behöver en ny bränslepump. Även byte av en bränslepump på en Chevy Blazer är en måttligt utmanande uppgift, kan det göras väl med rätt förberedelser och verktyg. Det kommer att vara användbart för att få en Chilton eller Haynes Manual för din 1993 Chevy Blazer. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Bränslepump
Shop trasor
sifonering kit
Jack
2 pallbockar
Brass punch
växellådslyft
Latexhandskar (tillval) katalog Säkerhet mask
Klass B brandsläckare
bränslebehållare
Visa fler instruktioner
Vägbeskrivning
1

börja med kopplar bort den negativa sidan av batteriet. Du också kommer att vilja placera de verktyg du behöver för att slutföra projektet i närheten av din arbetsplats.
2

hjälp av en domkraft, lyft den bakre delen av fordonet och använder pallbockar, säkert stödja det.

3

Ta tanklocket av och använda siphoning kit att ta bort bränslet från bränsletanken. Om du spiller bensin, ren området. Säkert lagra gasen i ett svalt område avskilt från gnistor.
4

bort skölden bränsletanken om din Chevy Blazer har en. Om inte, fortsätt att koppla bort klämman från påfyllningsröret som ligger nära bränsletanken. Lossa filtret röret från påfyllningsröret.
5

bort bränsle kontakterna pump sele från själva pumpen. Koppla försiktigt ur bränsletillförseln och returledning.
6

Hitta din växellådsdomkraft och placera den direkt under bränsletanken. Höj den tills den stöder tanken.
7

Använd hylsnyckel för att ta bort skruvarna från bränsletanken remmen. Ta bort remmarna och sänk försiktigt bränsletanken med överföringen jack och ta bort tanken från Blazer.
8

Store på bränsletanken i väl ventilerat utrymme som är fritt från gnistor. Du kommer att behöva arbeta på tanken eftersom bränslepumpen är placerad inuti.
9

Ta bränslepumpen ur bränsletanken med hjälp av mässing punch. Använd mässing punch att knacka låsringen moturs tills flikarna linje med fördjupningen av bränsletanken. Det är viktigt att bara använda en mässing punsch, som stål punch kan orsaka gnistor att flyga och eventuellt antändas och orsaka en brand eller explosion.
10

Titta inuti bränsletanken och lokalisera bränslepumpen. Var mycket försiktig när du lyfter ut det eftersom bränslet spaken float ligger också inne i bränsletanken, och knackar den mot låsringen kan skada den.
11

Sätt den nya bränslepumpen i bränsletanken , återigen med försiktighet för att undvika att slå i float bränslekranen. Använd mässing punch för att vrida låsringen. Kontrollera att låskammen är helt i ingrepp med de kvarhållande flikarna.
12

Använd växellådsdomkraft att lyfta bränsletanken tillbaka in i Blazer. Byt remmarna bränsletanken och fäst dem med skruvar.
13

Byt avkastning och bränsleledningar utbudet och bränslepumpen kontakter sele till pumpen.
14

Återinför bränslepåfyllningsröret linje genom att återansluta klämman som ligger nära bränsletanken. Sedan kan du återansluta påfyllningsröret. Om din Blazer hade ett bränsle sköld, byt ut det också.
15

Använd hävert kit för att byta bränsle i tanken och sätt tillbaka locket.
16

Sänk din Blazer genom att ta bort domkraften och sänka domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123849.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.