Hur man firar nationella Bilvård månad

Observation Nationella Bilvård månad är lika enkelt som att ge din bil en snabb kontroll för att se till att det är igång ordentligt. Efter att ha kört en bil varje dag, kan du ta för givet att allt går smidigt. Denna gång om året check är en bra början, men kom ihåg att ta hand om din bil under hela året är också viktigt. Instruktioner
1

Se till att du är aktuell på dina oljebyten. Det lönar sig att ha bilens olja förändrats på de vanliga rekommenderade fabriken mellanrum. Smutsig eller minskande olja kan orsaka allvarliga skador på ditt fordon.
2

Kontrollera däcktrycket denna månad, och starta ett schema för kontroll av det varje månad. Följ anvisningarna i din bruksanvisning eller på däcket. Under-pumpade däck är dåliga nyheter för bränsleekonomi, och svulstiga däck orsaka förtida slitage.
3

Byt luftfilter, och be din mekaniker att kontrollera filtret varje gång din olja ändras. Ett igensatt luftfilter hindrar din motor prestanda och gör din bil att lida dålig gas körsträcka.
4

Titta på ditt bilbatteri. Se till att det är tätt fastklämd motorn och att det inte finns någon korrosion runt beslag. Fyll upp vätskan Spolarvätska
5

. Att hålla vindrutan ren av buggar och annat skräp bidrar till att undanröja eventuella hinder från smutsiga fönster.
6

Leta tändstiften att se till att de inte är lösa eller slitna. En skadad tändstift kan orsaka din bil att använda mer bränsle än annars.
7

Gör en yttre besiktning av bilen. Se till att alla strålkastare och bakljus fungerar. Detta är ibland förbises förrän det är för sent och du hittar dig själv att ta emot en biljett för en trasig strålkastare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123958.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.