Steg-för-steg instruktioner om hur man målar en bil

Att ha en bil med perfekt lack kan vara både det mest givande och mest frustrerande upplevelse. Mellan hitta en färghandel som kan göra färgen jobbet perfekt att ha det gjort i tid och det pris du måste betala, måla din bil själv har aldrig sett så lockande. Genom att ta varje steg i taget, snarare än som en helhet, målar en bil inte så skrämmande som man ursprungligen skulle ha trott, och kommer inte att ta mer än ett par dagar. Saker du behöver
Biltvätt mitt eller svamp
Biltvätt tvål
Vax /Grease Remover Review Dammask och kläder för att täcka huden
Goggles
Kitt och spackel
Tjock och fint slippapper
Air kompressor
Maskeringstejp
Tarp eller papper för att täcka
Paint spruta
Primer
uretanbaserad färg
akryllack klar
coat paint
Visa fler instruktioner
Förbereda bilen
1

Tvätta bilen grundligt med en vanlig biltvätt tvål, vatten och svamp för att ta bort damm, skräp och smuts. Använd sedan en vax /fett remover för att rensa bort all smuts och olja som inte är vattenlösligt. Ner hela kroppen i bilen med sandpapper
2

Sand. Använd ett fint sandpapper för små områden som bara behöver jämnas nedåt, och löst sandpapper för större områden. Du kan använda en makt slipmaskin för att göra det snabbare. Använd en luftkompressor för att ta bort damm och smuts kvar av slipmaskinen.
3

Fixa några små nedgångar, hål eller repor i bilens yta med spackel och en spackel, jämna dem så att de är i jämnhöjd med resten av bilen. När spacklet har torkat, slipa ner så det är smidigt och nivå, och torka rent.
4

Gå med i bilen ramen till något jordat föremål med hjälp av en tråd för att hålla damm borta efter att bilen har tvättats.
5

Se till att bilen är helt torr och prep bilen genom att täcka de områden som du inte vill ha målat, såsom krom, speglar, fönster, etc. med maskeringstejp fäst till en trasa eller presenning. Addera Målning bilen
6

Applicera primern på ytan av bilen med en färg spruta. Detta kommer att göra att färgen ska fästa bättre, så inte hoppa över detta steg.
7

När grundfärgen har torkat, sand ner den igen för att se till att den är slät. Sedan spränga bilen med kompressor för att bli av med damm.
8

Använd en uretan-baserad färg i önskad färg och måla din bil. Det är bäst att använda en sprutpistol, även sprayfärg gjord för fordon är tillgänglig. Spraya baslack jämnt över hela bilen. Efter att den har torkat i ca 15 minuter, spraya ett andra skikt av färg. Låt din sista lager färg torka i ca 90 minuter.
9

När det slutliga lager färg är helt torr, applicera den klara täckfärg. Med samma jämna slag du använt för färg, applicera tre lager av klarlack. Låt varje lager torka i ca 15 minuter och låt den sista pälsen torr i 90 minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123851.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.