Hur man rengör din motorrum

Motorer kör svalare och mer effektivt när en tjock film av crud inte stör värmeöverföring. Detta är särskilt viktigt med moderna motorer som fungerar varmare i mer kompakta motorrum. Rena motorer gör det lättare att se olja, automatisk transmission och kylvätska läckage och övervaka tillståndet av drivremmar. Smuts och damm kan också orsaka för tidig förslitning av komponenter och bälten. Och det är mycket trevligare att göra reparationer i ett rent motorrummet. Om du behöver bara ytterligare ett skäl att hålla din motor obefläckade, anser att hålla motorerna rena från olja och bränsle-indränkt gunk går en lång väg mot att förhindra underhood bränder. Saker du behöver Flighter Garden Motor slang
rengöringsprodukter
Plastpåsar
aluminiumfolie
Gummiband
Bakpulver
liten pensel
Scraper

Visa mer instruktioner
1 p Om motorn är varm, låt den svalna. En motor ska bara vara tillräckligt varmt för att mjuka upp fett och annan smuts för enklare borttagning.
2

Cover luftintag, luftfilter, oljestickan mössor luftventilen, distributörer, spolar och elektroniska svarta lådor för att skydda dem från vattenstänk. Använd plastpåsar och aluminiumfolie. Täta med gummiband. Maskeringstejp kan lossna när de träffas med vatten, och plastband kan vara svåra att ta bort när det är vått.
3

Rengör batteriet och dess kablar av korrosion med en bakpulver och vatten. Var försiktig ingen frätande batterisyra sprutas runt motorrummet eller på kroppen. Kontrollera att ingen av lösningen kommer in i batteriet, där det kan försämra elektrolyten.
4

Spraya på motorn renare enligt instruktionerna på behållaren. Börja längst ner och arbeta uppåt. Eftersom rengöringsmedel kan ta bort vaxet, täcker bilens kaross eller vaxa bilen efter rengöring av motorrummet. Använd en liten pensel för att lossa smuts och en skrapa för envis crud. Vara noga med att inte skada komponenter eller kablage.
5

Låt avfettningsmedel sitta i några minuter för att göra sitt jobb. Spraya motorn ordentligt med en trädgårdsslang. Ett högt tryck spruta fungerar bäst. Upprepa på alla områden som behöver mer noggrann rengöring.
6

bort aluminiumfolie och plastpåsar. Torra pölar och kör motorn tills all fukt är torr.
7

leta efter några rost eller ren metall i motorrummet. Reparera rost och Refinish med en färg produkt som tål höga temperaturer.
8

Efter köra fordonet för ett par dagar, kolla efter olja, bränsle, kylmedel, automatisk växellåda eller andra läcker vätska.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123952.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.