Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man klä en Dash

Alla har en glänsande bil både inne och ute. Solen slår på instrumentbrädan kan orsaka blekning och sprickbildning. Ett streck som ser gammal kan göra en bil ser betydligt mindre attraktiv och minska dess värde. En nyomklädda streck kommer att visa att du tar stolthet i bilen samt bidra till att upprätthålla bilens värde. Saker du behöver
Vinyl tyg
Spraylim
Tvättsprit
Silikon
Razor kniv
Tvättmedel
Skurborste
Rena trasor
Show Mer Instruktioner
1

bort instrumentbrädan och trimma. Med hjälp av en rakkniv kniv, rensa bort alla lösa vinyl och ruttnade skum. Trimma kanterna för att förhindra curling. Lay streck ut på uppfarten och rengör det väl med diskmedel och en skurborste. Skölj streck med en trädgårdsslang och torka den grundligt.
2

Fyll eventuella sprickor och hål med silikon. Silikonet behöver för att nå botten av hålen och fortsätta till kanterna. När silikonen är helt torr, skär bort överflödigt silikon, efter konturerna av instrumentbrädan. En liten brist i reparationen kommer inte att vara synlig genom den nya tyg, men mycket uppmärksam på brister i närheten av områden av den främre streck och askkopp område, eftersom dessa kommer att vara synliga när instrumentpanelen har slutförts.

3

Placera tyget nedåt och sätta streck uppifrån och ned på den. Märk de försänkta områdena i instrumentbrädan med ett tyg penna. Spåra konturerna av instrumentbrädan på baksidan av vinylen. Svep tyget runt instrumentbrädan lämnar 2 till 3 inches av överskott för limning, och trimma bort extra tyg. Vänd på streck över och spraya allt ner med bindemedlet. Undvik att spraya utanför konturen och de markerade indragningar. När limmet har härdat, vrider streck över och placera den ovanpå tyget, rada upp det med de tidigare gjorda markeringarna. Sträck tyget över instrumentbrädan, jämna ut eventuella rynkor och bubblor. Arbeta från mitten och utåt. Ställ in streck åt sidan och låta limmet härdning till toppen.
4

Börja arbeta runt de främre och bakre kanterna av streck, när toppen har härdat. Applicera lim i dessa områden, och låt det härda och sträck tyget runt. Var noga med att tyget förblir jämn och fri från rynkor genom att applicera spänning. Använd epoxi på insidan kurvor eftersom limmet inte tillräckligt fäste.
5

Avsluta genom att sträcka tyget runt Dash kanterna och limma på undersidan av instrumentbrädan. Klipp bort överflödigt tyg och skär "V" spår i vissa områden i tyget. Blanda upp lite 5-minuters epoxy och sprida ett tjockt lager på undersidan av instrumentbrädan. Tryck tyget på det, att jämna ut eventuella rynkor och bubblor runt kanten. Håll vinyl på plats medan du arbetar tills epoxi uppsättningar.
6

Rengör herrelösa lim med en ren trasa och gnugga alkohol. Arbeta en inbuktning i taget, sprida epoxi på det omgivande området, tryck och håll tyget så att det överensstämmer med konturerna, och låt torka. När torr, skär ut hålen med en rakkniv kniv genom att göra ett "X" som sträcker sig nästan till hörnen av de större hålen. Sträck flikama i tyget runt botten av instrumentbrädan och limma på plats.
7

Sätt tillbaka streck noggrant och med tålamod. Tvinga inte in den på plats eftersom det kan orsaka veckning av vinyl eller urgröpningar i instrumentbrädan. Installera eventuella lister som tidigare togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123596.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.