Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man installerar ett Headliner

Sällsynt är det tillfälle i dag när en reservdel eller komponent inte kan hittas för en USA-tillverkade bilar. Detta är speciellt sant för klassiska och äldre bilar. Headliners är en av de vanligaste ersättare en äldre bil behöver. Skräddarsytt för specifika märken och modeller, kräver specialbyggda headliners trimning ingen eller skärning för att ge en perfekt passform. Saker du behöver
Headliner självhäftande
Brukskniv
Philips-skruvmejsel
vanlig skruvmejsel pistol
Värme eller hårtork
Visa fler instruktioner
1

bort trim längs kanten av bilens headliner med en Philips-skruvmejsel. Om skruvarna inte är synliga i trim, dolda clips används som lagring. Bänd trim bort från sin position med en vanlig skruvmejsel. Börja vid sömmen där två bitar av trim möts, och sakta arbeta längs varje avsnitt är noga med att inte bryta en bit bort.
2

Dra den befintliga headliner ur bilen och kasta. Starta vid en av de främre hörnen av innertaket och dra loss för hand. Om bågar eller handtag används för att stödja insatsen, ta bort dem med en skruvmejsel innan du fortsätter headliner bort.
3

Inspektera stoppning ovanför innertaket. Om stoppningen är i dåligt skick, ersätta den med ett tunt lager av skum. Använd en bil lim för att tillämpa den nya dynan till det inre taket av bilen och låt torka. Klipp bort överflödigt från kanterna med en mattkniv.
4

Applicera headliner lim till stoppningen. Se till att limmet fördelas jämnt över stoppningen innan headliner. På baksidan av hytten
5

Start och hålla headliner till stoppning och lim. Arbeta från baksidan till framsidan, sakta tillämpa liner samtidigt alla rynkor och luftfickor skjuts för hand. Med headliner fäst med lim, värma headliner med en värmepistol eller hårtork för att hjälpa den hålla sig till stoppning. Uppvärmning headliner något kommer också stöd i att ta bort rynkor och små luftfickor.
6

ominstallera trim bitar i motsatt ordning som de togs bort. Om clips används för att behålla trim, se till att alla clips är på plats innan knäppa trim på plats. Använd skruvar för trim kräver dem, och dra åt med en Phillips-skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123448.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.