Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man byter dörrpanelen på en 1996 Saturn

Saturn varumärket åtnjuter popularitet i dess tidiga år, men stängdes av General Motors under dess 2009 omorganisation. Behöva ta bort eller ersätta en dörrpanel i en 1996 Saturn kan verka som en svår uppgift, men det är inte, och, lyckligtvis, inte en vanlig ersättare reparation. Om du hittar dig själv att behöva byta ut det, men du kan spara kostnader för arbetskraft genom att göra jobbet själv. Saker du behöver
Fönstervev borttagningsverktyg
Trim panel bända verktyg
stjärnskruvmejsel
Spetstång
ersätter dörrpanelen
Visa fler instruktioner

1

Öppna dörren till Saturnus på sidan med dörrpanelen du ersätter och rulla fönstret hela vägen i nedfällt läge.
2

Placera fönstret crank verktyget blad nedanför fönstret vev efter att anpassa verktyget till längden på veven. Skjut kniven mot låsringen och vara redo med andra handen för att fånga ringen så att du inte förlorar det.
3

Dra veven bort veven bersån. I händelse av att Saturnus har makt lås och fönster makt, ta bort modulen fönstret kontrollen uppåt framifrån med pry verktyg och sedan koppla bort anslutningarna kablaget under modulen. Koppla ur kabelhärvan låstråden från baksidan av dörrhandtag bezel när dörrhandtaget stavarna har tagits bort.
4

Avlägsna sidan segel backspegeln, med en trim panel verktyg för att bända bort den från dörrkarmen på toppen. Om du tar bort den chaufför-side dörrpanel, bara låta seglet hänga från spegeln styrkabel.
5

Ta bort de fyra dörrpanelen fästskruvar med stjärnskruvmejsel. En är i centrum av dörrhandtag trim glasring, två är under dörren draghandtaget och en är placerad på den nedre, yttre kanten av dörrpanelen.
6

Använd trim pry verktyg för att dra ut bezel dörrhandtag tillräckligt långt för att nå in bakom den med tång och dra de övre och nedre stången dörrhandtag från baksidan av ramen bostäder. Lyft den övre stången uppåt och den nedre stången nedåt.
7

Lyft hela dörrpanelen uppåt ungefär en tum eller mer och sedan ta bort det från dörrkarmen.
8

Justera hakarna hos den nya dörrpanelen till kroken kvarhållande hål i dörramen. Återanslut de återstående komponenterna genom att vända dörren processpanelen borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123475.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.