Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man reparerar slapp Tak Klädsel i en bil

headliner är ett av inslagen i ett fordons interiör som vanligtvis går obemärkt tills det finns ett problem. Med tiden, kan extrem värme, kyla eller fukt orsaka skumbaksida av innertaket materialet att bryta isär, vilket gör tyget att hänga nedåt. Hängande tyg är inte bara försvårande, men det kan falla så långt att hindra förarens sikt, skapa en säkerhetsfråga. Reparera en slapp headliner är en enkel uppgift, men att ta bort headliner board från fordonet kan vara lite knepigt. Saker du behöver
Phillips och platt-head skruvmejslar
Assistant (valfritt, men rekommenderas) katalog 500-grit sandpapper eller en hård borste
Ren, luddfri trasa
Ny skumbärare tyg (beloppet varierar) katalog Razor mattkniv
Spray klädsel lim
Medium-till stora lärobok, eller andra tunga, platt föremål
Visa fler instruktioner
bort headliner Board
1

Ta bort alla trim bitar eller andra komponenter som håller headliner ombord på fordonet. Denna process varierar kraftigt mellan fordon, så utvärdera ditt fordon för att hitta trim bitar och komponenter som du behöver för att ta bort. I de flesta bilar dessa bitar inkluderar stolpeklädseln, handtag tak, kvartal-panel trim, främre vindruteprofilen, bakruta gjutning, solskydd och takbelysning.
2

Recline framsätena så långt tillbaka som de kommer att gå, om tillämpligt, och fäll ner de bakre ryggstöden om din bil har fällbara baksäten. Om din bil inte har fällbara baksäten, ta bort den bakre ryggstödets kudde och eventuella stödjande ram bakom det. Öppna alla bilens dörrar och bagageluckan eller luckan. Detta ger dig maximal rörlig utrymme. Flytta headliner ombord runt stugan kan vara besvärligt.
3

Dra headliner styrelsen nedåt med hjälp av en assistent. Guide headliner styrelsen genom fordonet och ut stammen eller någon av dörrarna - överallt där det finns mest avslut. Headliner Styrelsen kommer att böja lite, men inte böja det tillräckligt för att orsaka ett veck.
4

Ställ headliner ombord på en hård och plan yta, med trasan uppåt, i en väl ventilerad plats..
Förbereda headliner Board
5

Dra gamla headliner duk från headliner styrelsen
6

putsa headliner board lätt med 500-grit sandpapper eller en hård borste tills du har tagit bort allt skum uppbackning från headliner styrelsen. Det är okej om styrelsen förblir svagt klibbig, vill du helt enkelt alla de gamla skummet från brädet. Pensla headliner ombord med en ren, luddfri trasa.
7

Fastställa nya skumbärare tyg på headliner styrelse, skum sidan mot styrelsen, och skära materialet i översikten av headliner ombord, med hjälp av en kniv rakkniv verktyg med ett nytt blad. Skär hål i tyget där hålen i innertaket styrelsen. Ändra bladet på kniven det ögonblick du känner någon drag, eftersom dessa nedskärningar skall vara så noggrann och rena som du kan göra dem. Dra skumbärare tyg utanför headliner styrelsen.
8

Spray headliner ombord med en liberal coat spray klädsel lim och omedelbart lägga skum sida skumbärare tyg på adhesivbelagda headliner ombord, var noga med att placera den exakt.
9

Tryck nedåt runt hela området av skumbärare tyg, med en medel-till stora lärobok eller annat tungt, platt föremål.

10

Låt limmet satt för den tid som anges av CAN: s instruktioner.
11

Tug lätt runt omkretsen av innertaket för att säkerställa limmet hellimmas det till innertaket ombord. Om några kanter kommer upp, bara spraya en liten mängd spraylim enligt denna kant, tryck ner och låt den inställd.
Installera headliner
12

Guide headliner styrelsen tillbaka in i bilens hytt, med hjälp av din assistent, via en dörr eller bakluckan.
13

Lyft headliner på plats, vägleda några kablar genom sina respektive hål i innertaket.
14

tillbaka någon bort trim, handtag och takbelysning att säkra innertaket på plats. Det finns inga klipp eller fästelement som säkra headliners, bara några paneler.
15

Sätt tillbaka hängslen ryggstöd och ryggstödets kudde, efter behov.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123329.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.