Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

DMV Smog Certifiering

I många stater, är bilägare skyldiga att låta sina fordon till utsläpp inspektioner, vanligtvis som ett krav för att erhålla eller förnya sina fordonens registreringsnummer. Sådana tester bidrar till att upprätthålla renare luft genom att skära ner på smog produceras av bilar. Utsläpp testning berättar också om din bil är i gott skick. Kolväteprov

Test för kolväten (HC) utsläpp innebär montera en sensor till ditt avgasrör och köra motorn. Hög HC halt antyder för mycket bränsle som utvisas genom avgasröret istället för att omvandlas till energi. Inte bara är detta miljöskadligt, men det kan också skada din motor. HC problem innebär vanligtvis gamla eller trasiga tändstift, eller läckor vakuum.
Kolmonoxid Testa

Kolmonoxid är en viktig källa till smog och är skadliga för människor i koncentrerad doser. Det orsakas av felaktig förbränning av luft och bränsle i motorn och indikerar en felaktig förgasare eller insprutningssystem. En slutrör-baserat test kontrollerar också för detta.
Process

Processen engagerade i testning varierar stat till stat. Som din registrering klistermärken närmar sitt utgångsdatum, får Department of Motor Vehicles meddela dig via e-post. Se till att din bil är i gott skick innan visar upp för testet. Anländer med en varm motor. Det är tillrådligt att ha pumpade däck och väl underhållna bromsar även om dessa inte är specifikt analyseras som en del av utsläppen testet.
Orsaker Test Failure

En motor som inte är tillräckligt varmt kan störa testresultaten. Packning läckor eller lågt bränsletryck kan orsaka testet misslyckas. En dåligt fungerande katalysator, läckande insprutare, igensatt bränsleledning eller fordonsindustrin datorfel kan också leda till att du misslyckas testet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123200.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.