Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att tvätta och rengöra en lastbil

En lastbil är naturligtvis annorlunda än en bil när det gäller utseende, men det är också används på många olika sätt än en bil. De flesta människor som kör lastbilar använder dem för dragande, dra släp och för terrängkörning. När används dessa sätt, kan lastbilar blivit smutsigare och mer benägna att rosta än bilar. För att förhindra rost och för att hålla din lastbil måla ser sitt bästa för den längsta möjliga tid, tvätta och rengöra den regelbundet. Saker du behöver
Water
Steg pall
mjuk svamp
Netted svamp
Wheel Cleaner Review Skurborste
Bil tvål
sämskskinn
Microfiber handduk
Glasrengöringsmedel
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
Exterior
1

Parkera trucken i skuggan. Inte tvätta eller göra något för att den målade ytan av lastbilen medan parkerad i solen eftersom solen mjukar upp färgen och gör det lätt att repa. Skölj hela trucken med vatten, med början i toppen och arbeta ner till däcken, skölja damm och smuts som du går.
2

Spray hjulen med hjul renare och låt det dra i minst fem minuter. Spraya även hjulet renare på slutrör, bakre stötfångare och inre brunnar fender och låt det dra. Använd skurborste att skrubba varje del. Skrubba däcken efter rengöring av fälgar. Skölj alla delar efter att skrubba dem.
3

Blöt nettas svampen och spruta en liten mängd bil tvål på den. Skrubba framför kåpan, strålkastare, grill och främre stötfångaren för att ta bort eventuella buggar. Använd denna svamp att skrubba vindrutan och fönsterglas också. Skölj dessa områden så snart du rengör dem.
4

Placera pallen bredvid dörren av lastbilen så att du kan nå taket. Blöt mjuk svamp och taket, applicera en liten mängd tvål för att svampen och rengör taket. Flytta pallen som behövs för att nå hela taket. Skölj taket tills vattnet är klart. Skölj och vrida ur svampen helt få bort all smuts.
5

Blöt huv och skärmar fram och rengör dem med mjuk svamp och bil tvål. Squirt tvålen direkt på svampen. Skölj svampen efter tvättning varje separat panel av trucken. Flytta till andra paneler i bilen, alltid arbeta uppifrån och ner till botten och skölj som du går. Skölj hela trucken när du är klar.
6

Torka trucken med ett sämskskinn för att förhindra att vatten fläckar från att visas. Vrid ur trasan vid behov och se till att allt vatten torkas bort av lastbilen. Att rengöra insidan och utsidan av varje avsnitt av glas, inklusive vindrutan
7

Använd fönsterputs och pappershanddukar.

Interiör
8

Vakuum det inre av lastbilen för att avlägsna all smuts och skräp. Dammsug mattan, säten och innertaket. Om stor damm är ett problem på instrumentpanelen, använd vakuumet här också.
9

bort golvmattorna och skölj dem med en vattenslang. Om fläckat, använd en skurborste och bil tvål att tvätta dem. Lämna dem utanför i skuggan tills de är helt torra.
10

Blöt en mikrofiberduk för att få den fuktig. Torka av alla inre delar, inklusive instrumentpanelen, mittkonsolen, ratt och plast trim. För fläckar, använd en mycket liten mängd av bil tvål.
11

Torka lädersäten med läderrengöring att återställa och skydda dem från uttorkning. Använd inte något annat än läderrengöring på lädersäten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123199.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.