Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Rengör Klibbig Bil Vinyl

Vinyl är en typ av plast, och som de flesta plaster, kan den försämras med tiden. Utsätts för starkt solljus och den intensiva hettan reflekterar i många bilar, kan denna process påskyndas om vinyl inte är omhändertagna på rätt sätt. Om klibbighet din bil vinyl är inte på grund av en extern källa, till exempel spilld mat eller vätskor, då naturligt förnedrande är förmodligen orsaken. Detta kan påskyndas om du har använt rengöringsmedel, till exempel starka rengöringsmedel, som är olämpliga för vinyl. I båda fallen kan du använda en renare auto vinyl och balsam för att återställa detta material. Saker du behöver
Mikrofibertrasor
Auto vinylrengöring
Auto vinyl balsam
Visa fler instruktioner
1

Flytta bilen i skuggan (så att du kommer att stanna svalare och så de rengöringsprodukter inte kommer kokas i vinyl av solen). Damma av alla vinyl invändiga ytor med torra mikrofiber. Detta kommer att ta bort en del lösa smuts, vilket gör resten av reningsprocessen gå lite fortare.
2

Spray en automatisk vinyl renare på ett avsnitt av vinyl, men spraya inte allt på en gång för att du ska torka den innan den torkar. Till exempel, om du gör allt på vinyl interiör, börja med en innerdörr, sedan gå vidare till nästa.
3

Använd en lätt fuktad mikrofiberduk arbeta dammsugaren i vinyl. Om en hel del synlig smuts kommer ut på tyget, byta sida eller få en ny duk så att du inte smeta runt smutsen. Skölj renare med en fuktig trasa, om detta krävs. Många produkter kräver inte skölja, enligt AutoPIA-carcare.com men du måste kolla etiketten att. (Se referens 1) Om du lämnar en produkt på som borde ha sköljts bort, kommer du att göra problemet värre.
4

Följ med en vinyl balsam, om du använde ett rengöringsmedel innehållande ett balsam . Conditioning vinyl är väldigt viktigt att hålla den flexibel och att hålla den från att släppa polymerer, som orsakar den klibbiga känslan. Spraya på balsam (många kommer i en sprayflaska) och använd rena mikrofiber för att arbeta in, med hjälp av cirkulära buffertbelastningar rörelser.
5

Ta en paus i fem minuter och sedan återvända till polera vinyl igen med mikrofiber, avlägsna överflödigt balsam. Gör sedan en touch test. Om någon klibbighet kvarstår, tillämpa mer balsam. Håll din bil i skuggan, med rutorna nere, tills vinyl har en chans att torka ordentligt i minst en timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122741.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.