Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort våt matta från en översvämmad bil

Samtidigt som arbetar med en översvämmad bil är en överväldigande upplevelse, är rensningen som följer lika påfrestande för en förkrossad bilägaren. Efter avlägsnande av bilens säten till luft ut eller vara reupholstered, ta bort den våta mattan för att förhindra mögel från att växa och rostbildning på bilens metalldelar under mattan. Saker du behöver
Brukskniv
Gummihandskar
SPACKEL
Flathead skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Sax
garn eller rep
Visa fler instruktioner
The Front
1

Hitta ett hörn av mattan som är lätt att greppa och nå nedanför. Dra mattan uppåt för att börja lossa den från bilens golv.
2

Använd en skruvmejsel för att lossa några delar som håller kanterna på mattan på plats. Dra ut mattan från under delen och skruva tillbaka den på plats. Addera 3

Dra upp en del av mattan för att separera limmet från bilens golv. Känn undertill för några kablar eller ömtåliga delar som körs under mattan.
4

Skär mattan i mindre, hanterbara bitar, speciellt om det sjalar runt och under interiör bildelar. Skär inte mattan om du tycker det är salvageable, men det är väldigt svårt att avgöra eftersom du måste ta bort den från bilen för att rädda din inredning från ytterligare vattenskador.
5

Rulla ihop varje bit av våt matta och knyt den med snöre eller rep. Fortsätt att dra upp den våta mattan och skär den i mindre bitar för enkel borttagning tills all mattan är upp.
Bakre
6

Använd en skruvmejsel eller spackel kniv för att bända ett hörn av mattan från bilens golv. Dra undan mattan uppåt för att separera det mer och att få en känsla för vad som händer under den innan du skär den.
7

Skruva några delar som håller kanten på mattan ned och dra mattan upp på dessa poäng. Skruva tillbaka den på plats så att du inte förlorar skruvarna.
8

Dra upp mattan som ett stycke om möjligt. Skär den i mindre bitar om den är för tung eller för svårt att ta bort det här sättet.
9

Skär en del av mattan vid en tidpunkt, rulla upp bitarna och bind dem med garn eller snöre. Addera Stammen
10

Dra upp ena hörnet av den våta mattan i bagageutrymmet med händerna.
11

Skruva varje gjutning eller delar som kan hålla ner någon av mattans kanter och fortsätta att dra upp mattan.
12

Skär mattan i två eller tre bitar med en mattkniv om det är för tungt att ta bort alla på gång. Kontrollera under mattan för några kablar eller icke-metall vid skärning med mattkniv.
13

Rulla ihop mattan och knyta den med snöre eller rep.
Reparera
14

Tvätta invändiga ytor på din bil och tillämpa läder balsam eller skyddande för dem.
15

Öppna dörrarna för att vädra ut bilens interiör och bagageutrymme för ett par dagar i en säker plats, t.ex. din bakgård eller under dagen när du kan hålla ett öga på ditt fordon.
16

Ta din bil till en verkstad för att få en uppskattning för nya mattor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122634.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.