Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tvättar din Toyota Prius

Toyota Prius är en hybridbil som använder en elektrisk drivmotor tillsammans med en liten bensinmotor som ger betydligt bättre bränsleekonomi än de flesta ekonomi bilar med traditionella förbränningsmotorer. Medan Prius är utrustad med ett batteri och en elmotor, är bilen konstruerad för att vara så tät och vattentät som någon annan bil, och därmed inte kräver några speciella instruktioner för rengöring. Handtvätt din Prius är det bästa sättet att se till att det blir ordentligt rent utan att repa. Saker du behöver
Bil tvål och hink
svamp eller mjuk borste
Separat borste för hjul
Microfiber eller handduk
Spray vax eller detaljer dimma (tillval)
Visa fler instruktioner
1

parkera din Prius i skuggan snarare än i direkt solljus, som värmer de karossdelar. Om du har ett garage, tvätta bilen på din uppfart, dra den in i garaget som ska torkas och detaljerat. Lämna din Prius i direkt solljus gör tvål eller vatten för att torka på lacken, och kan lämna waterspots.
2

Fyll en tvätt hink med vatten och tillsätt en kvalitet tvål bil rengöring. Undvik att använda diskmedel som det kommer att ta bort vaxet. Blöt ner bilen med en vattenslang, med början på bilens tak och arbeta dig ner till hjulen. Spraya slangmunstycket i hjulhusen för att rensa ut allt skräp.
3

Använd en mjuk skurborste eller svamp och tvålvatten för att försiktigt tvätta Prius, med början i taket, och arbetar din väg ner. Ofta skölja smuts från borste eller svamp med rent vatten från slangen, och sedan åter blöta borsten med tvålvatten från din hink. Undvik att rengöra mycket bottenpanelerna till sist eftersom de oftast är smutsigaste, och du inte vill dra smuts och grus över de övre panelerna av fordonet. Använd en separat borste eller svamp för rengöring av däck och hjul eftersom de kommer att vara smutsiga med bromsdamm, vilket kan skada din färg.
4

torka bilen med rena microfiber eller handdukar bomull. Arbeta snabbt för att förhindra fläckar och ränder. Du kan använda en spray vax eller detaljer sprayen vid denna fas för att hjälpa lägga glans till Prius "clear-coat finish. Mist spray vax eller detailer på varje panel som du torkar av bilen. När bilen är helt torkat, kan du välja att använda en högkvalitativ bil vax för att ytterligare skydda glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123189.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.