Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att torka ut översvämmade Cars

Dåligt väder och kraftiga regn kan leda till översvämmade hem och vägar. När bilarna lämnas ut under sådana tunga stormförhållanden, även de kan skadas av översvämningar. Det är viktigt att torka ut din bil så fort som möjligt för att spara den. Om vattnet är kvar i bilen, kan det orsaka mögel och stoppa bilen från att köra. Saker du behöver
bil olja
Filter
Transmissionsolja
Lagerfett
Våt-torr vakuum eller matta renare Handdukar
Bakpulver
Show Mer Instruktioner
1

Koppla bort batteriet. Enligt Popular Mechanics, när en bil översvämmad, är batteriet jordningsband frånkopplad för att förhindra misstag stekning delar av fordonet. Koppla bort batteriet och inte slå på fordonet. Starta bilen kommer förvärra skador på bilen.
2

bedöma skadan. Bestäm hur högt vattnet var i bilen. Fordon som var helt nedsänkta i vatten eller hade vatten så hög som instrumentbrädan är ofta inte att reparera eftersom det elektriska systemet är skadat. Leta efter torkad lera inne i bilen, vilket är en indikation på High Water Marks. Addera 3

Kontrollera motorn och mätstickor fordon. Leta efter vattendroppar på mätstickor eller blandas med oljan. Byt olja och filter efter översvämningar och nytt efter några hundra miles. Enligt Popular Mechanics, bör oljan bytas innan bilen startas för att förhindra skador på motorn.
4

Byt transmissionsolja. Liksom olja, transmissionsolja ändras så snart som möjligt efter översvämningar för att förhindra skador på motorn. Detta är en nödvändighet för att hålla bilen i trim. Byt vätska igen efter att ha kört bilen ett par hundra miles.
5

Rengör lager och tätningar och packa behov. Tätningarna är konstruerade för att tåla lite vatten men inte översvämningar, så de behöver uppmärksamhet för att fungera korrekt.
6

Rengör fordonet mattan om det var blött. Använd en matta renare eller en våt-torr vakuum för att få upp vattnet, sedan använda en handduk för att torka så mycket som möjligt. Blot mattan i bilen. Lägg ner bakpulver efter mattan är torr och låt det sitta i ca 20 minuter för att avlägsna dålig lukt. Dammsug upp bakpulver efteråt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123125.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.