Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Detail en Auto

Skillnaden mellan rengöring en bil och beskriver den ligger i mängden uppmärksamhet ägnas små områden, normalt osynliga platser och de inblandade steg. Detailing ett fordon är inte svårt, men vara beredd att investera i tid och produkter som behövs för att göra ett grundligt arbete. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Plastpåsar
Bucket
Biltvätt lösning
Sponge (s) katalog Slang och spruta
Chamois handduk
Clay bar
Wax
Rotary buffert
Klädsel schampo
Klädsel borste
Våt /torrdammsugare
Däck Cleaner Review Bomullsswabs
Leather Cleaner Review Ren bomull dukar
Fönsterputs
Tidning
Visa fler instruktioner
Exteriör
1

Cover elektriska delar inuti motorrummet med plastpåsarna. Detta inkluderar generatorn, batteriet och elcentralen.
2

Spray motorn ordentligt med avfettningsmedel. Låt det sitta i några sekunder. Addera 3

Spray av motorn tills delarna är rena. Torka av överflödig envis kvarvarande smuts med en fuktig svamp. Ta bort plastpåsarna och torka av dessa komponenter.
4

Grundligt spraya bilen iväg med slangen, med det högsta tryck inställningen finns på munstycket.
5

Fyll hinken med varmt vatten och en kapsyl av biltvätt lösningen.
6

Doppa svampen i hinken och tvålvatten. Torka bilen ner, vrida svampen och skölj i hinken ofta under processen. Rengör däck, hjul och wheelwells sist.
7

Skölj bilen med slangen, helt ta bort kvarvarande tvål och smutsigt vatten.
8

blöta Milt det sämskskinn med rent vatten från slangen.
9

Torka fordonet genom att placera gems plant mot ytan. Dra sämskskinn mot dig för att dra vatten bort färgen. Vrida ur sämskskinn ofta för att hålla den i en semi-fuktig tillstånd.
10

Riv en bit lera bar från blocket. Torka fordonet i rätlinjiga rörelser, vika bit lera ofta att presentera en ren sida hela tiden.
11

Applicera några droppar vax på lacken. Sätt vaxet pad på bufferten.
12

Slå på bufferten. Arbetet vaxet i färgen, ständigt flyttar bufferten. Låt inte kanten på hjulet för att komma i kontakt med färgen under en längre tid. Låt vaxet något haze så riktat.
13

Skjut av vaxet pad, och halka på rengöringsdynan. Vrid buffert på att avlägsna kvarvarande vax.
14

Torka bilen med rena dukar för hand för att helt ta bort vax som funnit sin väg runt fordonets märken eller runt trim.
15

Applicera däcket renare att den medföljande applikatorn svamp är böjda sidan. Torka däcken att helt tillämpa lösningen. Addera Interiör
16

Rengör insidan och utsidan av alla fönster, med fönsterputsare och tidningen. Detta är en idealisk renare, med tanke på dess höga grad av absorption och milt slipande natur.
17

Grundligt dammsuga insidan av fordonet, med hjälp av våt /torr dammsugare. Ta bort golvmattor, och under vakuum. Var noga med att komma under sätena. Använd borsten på dammsugaren att få svårt att nå ackumulering från sprickor i instrumentbrädan, mugghållare, och runt radion.
18

Placera golvmattor på uppfarten eller rengöring yta. Arbetet mattan schampo i mattorna med stoppning pensel, tills det skummar upp.
19

Torka kvarvarande överskott schampo upp med en ren svamp. Skölj mattorna med rent vatten från slangen, tills vattnet är rent.
20

Torka av streck och alla ytor läder med läderrengöring. Applicera rengöringsmedel till luftventiler och andra sprickor som använder renare tillsammans med bomullspinnar.
21

Applicera mattan schampo, fungerar den i fibrerna med stoppning pensel.
22

Clean överskott matta lödder med en ren fuktig svamp. Avlägsna så mycket renare som möjligt. Sug upp resterande schampo rester med våt /torr dammsugare. Upprepa stegen som behövs, tills mattan känns ren och saknar rester vid beröring.
23

Låt dörrar och fönster öppna om möjligt, för att underlätta torkning av mattan och andra invändiga ytor.
24

Rengör i dörrposter och längs instegsskydd med inredning renare. Försök att få så mycket ren som möjligt, eftersom dessa är vanliga rost-genererande platser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123175.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.