Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Spraya Custom Paint

Sprutning anpassade måla själv kostar mycket mindre än att hyra en professionell. Men om du inte följer instruktionerna ordentligt du kan sluta med att betala en professionell för att korrigera din lack. Det är tillrådligt att du är förtrogen med de åtgärder och verktyg innan du börjar. Om möjligt, försök att följa en professionell eller en vän upplevt med egna sprayfärg. Saker du behöver
Välventilerat Handskar området Mössor och skyddsglasögon
tvål och vatten Handdukar
Skurborstar
Auto-safe sandpapper (600 - till 1000-grain)
Lack
Paint skrapa
Primer
Paint
Penslar
plastöverdrag (stor nog att täcka bilen) katalog Maskeringstejp
ballonger eller annat material för att tjäna som statisk lagring
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen ordentligt. Du kan ta bilen till en biltvätt, men efter att ha gjort det, gå över den med en skurborste själv eftersom automatiserade biltvättar inte får all smuts och smuts ur sprickorna i bilen eller från runt däcken. Torka bilen grundligt efter tvätt.
2

Hitta ett arbetsområde som är väl ventilerat och sätta på handskar och mekaniker skyddsglasögon.
3

Bättra små spånor av färg och bygga upp färgen i dessa fläckar att möta färgen nivån för resten av bilen. Slipa försiktigt dessa fläckar, och sedan spraya den anpassade smärta på slipade området för glans.
4 p Om din bil är metallic-färgad eller om repor är mer omfattande, strippa färgen med en kemisk färg strippa. Applicera färgborttagningsmedel med en pensel, och sedan täcka bilen med klar plast för att fånga rök och påskynda processen.
5

Efter den angivna väntetiden (som varierar beroende på märke och typ av paint stripper), ta bort plasten och skrapa bort färgen med en färgskrapa eller spackel.
6

Tvätta bilen noggrant för att avlägsna eventuella rester. Om det inte finns någon färg fortfarande synliga, upprepa steg 4 och 5, och sedan tvätta bilen igen. När bilen är ren, torka den för att göra det mer lim för skikten sprayfärg. Täcka fönstren och andra delar av bilen som du inte vill ha målade
7

Använd maskeringstejp . Var mycket försiktig och ta din tid med det här steget. Du vill inte sprayfärg för att hamna på speglarna eller fönster eftersom det är svårt att ta bort.
8

Installera en "statisk lagring" ovanför bilen drar åt sig damm och hålla dammet av bil. För att göra detta, gnugga ihop några ballonger och sedan hänga dem över bilen.
9

Spray en lack eller uretanprimer över hela bilen och låt den torka helt.
10

Applicera två till tre lager av primer. Applicera jämnt och enhetligt, stå cirka 12 inches bort. Börja med de delar av bilen som är svårast att nå. Vänta en timme efter applicering av sista lager grundfärg innan du börjar måla.
11

Applicera anpassade färgen jämnt och likformigt. Återigen, stå ungefär en fot bort från bilen medan sprutning. Stå för långt eller för nära kommer att förvränga färgerna. Låt färgen torka i minst 24 timmar.
12

Polera bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123151.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.