Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Förhindra att Rusty Rotorer

Vårda dina rotorer är en enkel uppgift som kan belöna dig med hållbara, pålitliga bromsar. Solsken och regn, men utgör ett gemensamt hot för dina rotorer eftersom de ofta utsätts för dessa väder och vind. Förebyggande är den bästa metoden för att ta itu med rost på dina rotorer. Lite rost kan bildas på metallen mellan planerat underhåll, men det är en obetydlig mängd som är lätt att rengöra och kommer inte att leda till kraftig förfall. Saker du behöver
Skötselanvisningar Penetrerande olja
Duk
Notebook
Pencil
Garage
Carport
Visa fler instruktioner
1

bort dina däck och bromsok för att nå dina broms rotorer. Se bilens underhållsmanual för den bästa metoden för att ta bort däcken och bromsok för just din bil.
2

Coat broms rotorer i penetrerande olja innan det bildas rost. Oljan är utformad för att penetrera rost och förhindra ytterligare korrosion. Låt oljan sitta på rotorn i minst 30 minuter. Torka rotorn med en tjock, luddfri trasa. Använd inte en tygklädd i rengöringsmedel eller andra rengöringsmedel som kan ta bort oljan. Addera 3

Byt bromsok och däck över rotorerna. Starta bilen och ta det för en snabb ride (15 minuter runt kvarteret eller så). Ta bilen för dessa korta turer en gång i veckan om du inte kör det ofta.
4

Skriv datum för din underhållet i en anteckningsbok och lagra den i handskfacket. Tydligt beskriva den process du utförde och skriva datum för när du ska utföra samma underhåll igen. Behandla dina rotorer gång varannan månad, eller oftare om du har tungt regn, för att förhindra rost uppbyggd.
5

Parkera bilen på en skuggig plats som ett garage eller carport. Detta blockerar solljuset och mest fukt från att nå din bil, minska de former chans rost på rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123045.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.