Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur får oljefläckar ur en bil matta

Bil matta tar en hel del övergrepp. Det är ständigt utsatt för smuts och skräp från förarens och passagerarnas skor. Nästan oundvikligen kommer bilen mattan får antingen olja spillts eller spåras på det. Din första impuls kan vara att täcka oljefläckar eller ersätta mattan. Men i nästan alla fall du kan rädda mattan. Med lite tid och bara några grundläggande punkter städning du förmodligen redan har runt huset, bör du kunna bli av med eventuella oljefläckar på bilens matta. Saker du behöver
Pappershanddukar
Små svampar
avfettning flytande diskmedel (t.ex. Dawn eller liknande rengöringsmedel) katalog Varmvatten
Bucket
Liten, hård borste
Visa fler instruktioner
1

blot området med hushållspapper. Även om fläcken inte är frisk, kan du kanske ta bort kvarvarande smuts och olja på detta sätt, vilket kommer att minska risken för att sprida denna grime till andra delar av mattan när du städar.
2

Skrubba fläcken försiktigt med en hård borste. Detta kommer att lossa en del av oljan från mattan fibrer. Fatta en pappershandduk och plocka upp alla lösa partiklar av olja och smuts från mattan.
3

Fyll en ren hink med varmt vatten och kasta i några svampar. Häll lite fett som skär diskmedel direkt på fläcken.
4

Arbete tvättmedlet försiktigt in fläcken med en svamp. Försök att använda korta rörelser, fokuserade på fläcken, så att du inte sprider oljan utöver de ursprungliga fläcken.
5 papper

Press handdukar till platsen igen och ta bort överflödigt rengöringsmedel och olja. Sedan, pressa ut en av de svampar och skrubba området.
6

Torka upp mer överflödigt vatten, diskmedel och olja med en pappershandduk. Lägg till mer fett som skär tvättmedel på fläcken och gnid in med en ny svamp. Upprepa dessa sista stegen tills alla spår av olja tas bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122269.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.