Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur djupt att rengöra en bil

En ren bil är inte bara trevligt att titta på, det förbättrar bilens livslängd och återförsäljning. Rengöring din bil innebär mer än att bara ta ut de saker du av misstag har lagrats där eller glömt att sätta in, utan faktiskt eliminera smuts, skräp och lukter. Genom att följa de korrekta rengöringsrutiner, och att göra det på regelbunden basis, kommer du att ha på insidan av din bil ser sitt bästa varje vecka. Saker du behöver
Vakuum med förlängningsslang och bilagor
Borax
Luftkompressor
Vatten
Pappershandduk
Bil mattvätt lösning
Glasrengöringsmedel
thinner
Salt
Bucket
Vinäger
diskmedel
Metall sked
WD-40
Stiff-borste
Hairspray
Rena trasor
Bakpulver
Citrus Cleaner Review Tandborste
Bomullsswabs
Visa fler instruktioner
ta ut soporna
1 Släng skräp innan rengöring påbörjas.

bort papperskorgen. Matomslagspapper, burkar läsk och papper tenderar att stapla upp snabbt om inte bort varje gång du avslutar din bil. Ta ut de objekt du regelbundet behöver, t.ex. en barnvagn eller gym påse. Allt ska bort från bilen innan rengöring påbörjas. Använd olika redskapen vid dammsugning
2.

Dammsug bilen med en förlängningsslang och bilagor. Arbetet från toppen av bilen till botten, vilket gör att dammet att falla nedåt. Med hjälp av en bifogad fil golv borste, når under sätena och golvmattor och sedan dammsuga golvmattor och bål. Strö borax generöst på mattor som luktar. Låt stå i en timme. Vacuum. Byt till en mindre fäste och få in mellan sätena och på visir.
3

Använd en kompressor för att blåsa ut smuts i små springor. Flytta sätena fram och tillbaka för att nå alla områden.
Behandla Carpet Stains
4

fläckar Blot kaffe med kallt vatten och en pappershandduk. Spray bil matta lösning eller fönsterputsmedel på fläcken. Blötlägg området i fem minuter och blot. Glas städare fungerar bäst eftersom de inte lämnar tvål rester.
5

Applicera thinner till en ren bomullsduk för att eliminera fettfläckar. Gnid trasan över fläcken och sedan täcka området med salt tills den återstående fett absorberas. Dammsug.
6

Treat bensin fläckar med en blandning av 1 tsk. vinäger och 1 tsk. milt rengöringsmedel i en liter varmt vatten. Doppa trasan i lösningen och gnugga fläcken. Låt torka. Ättika tar bort lukt medan tvättmedel rengör fläcken.
7 bort krita märken kräver flera steg.

Skrapa överskott crayon markeringar med en metall sked. Spray WD-40 på plats och låt dra i några minuter. Använd en liten, hård borste för att eliminera markeringar. Torka med en pappershandduk. Spraya igen och tillämpa en klick diskmedel. Använd penseln igen och torka fläcken bort med en fuktig pappershandduk. Upprepa tills alla krita markeringar är borta.
8

Blöt en pappershandduk för att börja ta bort bläck fläckar. Blot området för att avlägsna överskott av bläck. Gnugga inte eftersom detta kommer att smeta bläck och sprida fläcken. Spray hårspray på få bläck och låt sitta i en minut. Torka försiktigt området med en ren handduk. Upprepa vid behov. Detta kan ta några gånger beroende på hur stor bläcket fläcken är.
Klädsel, Windows och hårda ytor
9

Torka vinylsäten. Strö bakpulver på sittytan och rengör med en fuktig trasa. Doppa en annan trasa i en blandning av diskmedel diskmedel och vatten och sedan "skölja" sätena genom att torka ner igen. Använda bakpulver på vinyl är skonsammare än en oljebaserad rengöringsmedel.
10

bort mögel, mögel och dålig lukt med hjälp av en citrus renare på stoppade säten. Spraya direkt på tyget. Vänta fem minuter att penetrera. Ta en torr trasa och blot området genom att trycka nedåt i 30 sekunder. Gnugga inte. Upprepa blotting processen tills området är torrt.
11 Använd en tandborste för svåra att nå områden.

Scrub hårda ytor och trånga utrymmen, till exempel ett mynt förvaringsfack, med en fuktad tandborste och bomullspinne. Spray interiör renare på instrumentbrädan, lister, ratt och trim. Torka med en ren trasa.
12 Glasrengöringsmedel fungerar bättre än vatten.

Spray fönsterputs på ett fönster i taget. Rub renare med en trasa från toppen till botten av fönstret. Upprepa insidan på varje fönster tills inga ränder eller fläckar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123078.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.