Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man reparerar en stor rostfläck Med Bondo

Om du ser en stor rost fläck som inte har urholkat hela vägen genom kroppen av din bil, kan du använda tvådelad kropp kitt Bondo, sandpapper och primer för att reparera plats innan måla den med en lämplig bil kroppen färg. Bondo är specialist material tillverkat av Bondo Corporation. Original Bondo ska inte förväxlas med nyligen skapade plast spackel. Dessa fyllmedel är ofta felaktigt kallad Bondo, enligt Auto Body Painting webbplats. Saker du behöver
elektrisk slipmaskin
220 grit sandpapper
320 grit sandpapper
Förlängningskabel
fuktig trasa
Bondo fil
Bondo
Body kitt
Primer
Matchande bil-grade pensel
Paint eller svamp
Visa fler instruktioner
1

Fäst en bit 220 grit sandpapper till din elektriska slipmaskin. Anslut slipmaskinen till ett eluttag.
2

Sand den stora rost fläcken förrän du har arbetat med rost off och kan se undersidan på metallytan. Torka bort överflödigt rostpartiklar med en fuktig trasa.
3

Applicera ett lager Bondo till den nyligen slipade ytan. Vänta det att hårdna. Fila härdade Bondo slät med en Bondo fil. Applicera ett andra, tunt skikt av Bondo och upprepa torkningen.
4

Slipa försiktigt torkade Bondo smidigt med en ny bit av 220 grit sandpapper antingen manuellt eller med hjälp av din elektriska slipmaskin.

5

Ansök kropp spackel till eventuella repor och små hål. Vänta tills spacklet torka i en patch. Sand området igen med 320 grit sandpapper. Våta /torra versionerna är bäst, enligt Auto Media. Gå över plåstret med ett tunt lager av Bondo.
6

Applicera ett lager eller två av primer över hela området med en pensel eller svamp. Vänta tills primern torka varje gång du använder en ny kappa.
7

Ansök din valda färg till området, eller använd en sprayfärg två meter från bilen för att skapa en jämn täckning. Flera skikt kan krävas för att utveckla rätt nyans av färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123070.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.