Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hem botemedel för att ta bort Permanent Marker Från en Dashboard

De kallas permanenta markörer för en anledning: fläckar från permanenta markörer kan vara några av de mest svåra att avlägsna från ytor. Plast och vinyl instrumentpaneler är lätt mottagliga för dessa farliga fläckar. Innan du avsäga dig tanken att din bil kommer att färgas för evigt, försöka några av dessa at-huskurer för att ta bort märkpenna fläcken från instrumentpanelen. Homemade Rättsmedel
p Det finns massor av saker som de flesta människor håller i sina hem som kan ta bort permanent markör från en instrumentpanel. Tvättsprit är en av de mest framträdande. Nagellacksborttagare eller andra aceton-baserade produkter kommer också att bidra till att bryta ned fläcken och ta bort den från instrumentpanelen yta.

När du använder rengöringsmedel såsom alkohol och aceton, tillämpa dem försiktigt på ytan av instrumentpanelen. Inte bara hälla alkohol över hela instrumentbrädan i bilen, av rädsla för dropp. Det finns också ett antal elektroniska komponenter gömd under instrumentpanelen som kan skadas av fukt eller tillämpning av rengöringsmedel. Doppa en bomullstuss i renare, eller blöt en bomullstuss, så att renare appliceras försiktigt, kan vara för mycket renare vara farligt.

End-tip suddgummi på en penna är ett mycket effektivt verktyg för bort permanent spritpenna fläckar. Bara gnugga på markören med suddgummi och det kommer gradvis att blekna. Har flera suddgummin och en ren pappershandduk hands när du använder denna metod. Den märkpenna successivt kommer att färga radergummit själv, så du kommer att behöva torka den ren eller använda ett annat suddgummi för större fläckar.

Om radergummit ensamt inte fungerar, doppa den i alkohol eller aceton och fortsätta att gnugga.
Professional Cleaning Products

En ljus lager av blekmedel --- appliceras med en svamp eller washrag --- kan hjälpa till att bryta ner märkpenna fläcken .

Var försiktig när du använder slipande rengöringsmedel, såsom många "Magiskt suddgummi" produkter. Dessa tar effektivt bort fläcken, men kan eventuellt repa ytorna. Om du vill prova att använda dessa produkter, följ alla anvisningar och varningar noga. Överväg att testa renare på en extra bit av vinyl eller plast innan på instrumentpanelen.
Andra tips

För enklaste borttagning, attackera fläcken med din renare så snart du blir medveten om det. Våt permanent markör är mycket lättare att rengöra från en yta än torr märkpenna. När fläcken torkar den är bunden med ytan, vilket gör det mycket svårare att ta bort. Innan du försöker ta bort den permanent märkpenna från instrumentpanelen

, torka av ytan med en fuktig trasa indränkt i varmt vatten och diskmedel. Denna snabb rengöring tar bort smuts, och kan ta bort en del av den permanenta markör fläckar om det ännu inte är helt torkat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122412.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.