Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Ren Bil lampglasen

covers korgbelysning, eller linser är tillverkade av gjuten polykarbonat plast. Polykarbonat är ett bättre material än glas för omslag bil ljus, eftersom polykarbonat tål flygande väg skräp som skulle chip och crack glaslinser. En nackdel med polykarbonat linser är att vara plast, de är känsliga för de skadliga effekterna av solens ultravioletta strålar. Denna skada dyker upp som grumlig eller dimmig lampglas. Ersättningsbil ljus linser kan vara dyrt, men du kan rengöra dina linser och återställa deras tydlighet till en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
lösning Biltvätt
5 flanell dukar
Blue målartejp
polermedel
Auto paste vax
Våt /torr sandpapper, i 1000 -, 1500 -, 2000 -, 2500 -, och 3000-grit
Plasthink
Sprayflaska
Visa fler instruktioner
1

Rengör bilen ljus täcker med en trasa och en kommersiell biltvätt lösning. Skölj dem väl och se till att ta bort all sand och grus. Tvätta och skölj dem igen, som sand eller grus kvar kommer att orsaka mer skada linserna under reningsprocessen.
2

torka bilen ljus täcker med en trasa.
Sida 3

Mask av trim och bilen exteriör runt bilen lampglasen använder blå målartejp. Kör en andra linje av blå målartejp intill den första raden för att ge extra skydd för bilens yta. Ta bort trim innan maskering av området, om trim runt din bil lampglasen är lätt att avlägsna.
4

Applicera en liten mängd av polervax till ljuset locket med en trasa. Arbetet föreningen i plasten, med cirkulära rörelser, tills lampskyddet är glänsande. Kontrollera skicket på den blå målartejp ofta när du arbetar, och ersätta det med färskt band som behövs för att ge skydd till bilens yta.
5

Tvätta locket bilen ljus med biltvätt lösning för att ta bort någon polermedel återstod. Skölj ljuset locket väl och torka med en trasa.
6

Undersök ljuset luckan. Om lampskyddet är klar, tillämpa klistra vax till ljus locket. Arbeta klistra vax in med en ren trasa, låt vaxet torka, och sedan använda en ren trasa för att polera ytan. Fortsätt med sandpapper process om locket fortfarande är grumlig.
7

Place 1000-grit sandpapper i en diskho eller hink och täcka sandpapper med vatten. Låt sandpapper i blöt i 10 minuter.
8

Fyll en sprayflaska med vatten och spraya locket bilen ljus. Den polykarbonat bil lampskyddet måste förbli våt under slipningen processen.
9

Sand ljuset locket med 1000-grit vått /torrt sandpapper, med side-to-side stroke bara. Använd inte cirkulära rörelser. Torka ljuset täck med en ren trasa ibland för att kolla på dina framsteg. Spraya lätt täck med vatten för att hålla den fuktig. Håll ett öga på den blå målartejp och byt ut vid behov. Fortsätt att slipa tills lampskyddet är klar och fri från gropar.
10

Upprepa slipprocess, men använd dränkts 1500-grit vått /torrt sandpapper med upp-och-ner stroke bara. Använd inte cirkulära rörelser. Håll lampskyddet våt. Kontrollera dina framsteg ofta, och sand tills de tyngre slipränder är borta.
11

Sand ljuset locket igen, med blött 2000-grit vått /torrt sandpapper med side-to-side stroke bara. Använd inte cirkulära rörelser. Håll lampskyddet våt. Kontrollera dina framsteg ofta, och sand tills repor kvar av 1500-slippapper är borta.
12

Fortsätta slipprocess hjälp dränkts 2500-grit vått /torrt sandpapper med upp-och-ner stroke bara. Använd inte cirkulära rörelser. Håll lampskyddet våt. Kontrollera dina framsteg ofta, och sand tills repor kvar av 2000-grit sandpapper är borta.
13

Sand ljuset täcker en gång, med blött 3000-grit vått /torrt sandpapper med side- till-side stroke bara. Använd inte cirkulära rörelser. Håll lampskyddet våt. Kontrollera dina framsteg ofta, och sand tills ytan av ljuset luckan är slät och blank.
14

Tvätta och torka lampskyddet. Använd en ren trasa för att tillämpa klistra vax till ljus locket. Låt vaxet torka, och sedan polera ljuset täck med en ren trasa.
15

Upprepa processen från början att rengöra eventuella kvarvarande molnig bil lampglasen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122616.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.