Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur till Ren Gamla strålkastarglasen

Bil strålkastare är tillverkade för hållbarhet till elementen. Nästan ingenting kan knäcka en bil eller lastbil strålkastare. Tyvärr har dessa strålkastare har en baksida. Efter några år av direkt exponering för solljus, linserna skyddar strålkastaren tenderar att bli oklar. Detta kan göra körningen farlig, speciellt när man kör på natten, eller vid dåligt väder. Ett nytt par linser kan kosta upp till tusen dollar. Lyckligtvis, med endast $ 20, kan du rengöra dig linser för att få bort det mesta av oklarhet, vilket gör dem nästan som ny på under en halvtimme. Saker du behöver
Bilvax
Vatten
Soap
målartejp
polermedel
1000 grit sandpapper
1500 grit sandpapper
2000 slippapper
2500 slippapper
3000 grit sandpapper
5-liters hink
Mikrofiberduk
bilborste
Handduk
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen noggrant, speciellt tvätta strålkastare området. Målet är att bli av med smuts på bilen /lastbilen 's yta.
2

Wax området runt strålkastarna. Detta kommer att förhindra polermedel från att komma in i färgen, och bubblar upp. Du behöver inte polera hela bilen, bara försöka att vaxa de första några meter från strålkastarna utanför området
3

Mask runt strålkastarna med målartejp.. Detta hindrar dig från att skada lacken, krom eller plast runt strålkastarna. Om du tänker använda en borrmaskin för att polera, tejp ca 6 inches bort från ljuset.
4

Med lite tvål och vatten, försiktigt ren från ytan av strålkastarna med en handduk. Få det mesta av ytan smutsen av de linser som du ska polera.
5

Använda ett polermedel som Turtle Wax, Black Emery, eller brun Tripoli, polera linserna med en mikrofiberduk. Polera i en cirkulär rörelse, men ta din tid. Du bör spendera minst 5 minuter på varje strålkastare. Ständigt polera lamporna tills de är blanka.
6 p Om strålkastarna är fortfarande smutsig, blöt en 1000-grit sandpapper blad i en hink med vatten i 10 minuter. Med denna sandpapper, lätt sand linsen, med raka slag. Upprepa denna specifika process, varje gång med ett högre grit sandpapper.
7

Efter sandpapering, handpolering linsen en gång med hjälp av ett polermedel och mikrofiberduk. Linsen ska vara blanka och rena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122617.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.