Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Mögelavlägsnande Tekniker för mattor i bilen

Mögel kan uppstå i mattan i bilen som ett resultat av flera incidenter. Om du lämnar ett fönster öppet under en storm, spåra i vatten från dina fötter, eller spiller en dryck, kan mögel angrepp förekomma. Oavsett vad orsaken till din mögel problem, är det viktigt att ta itu med problemet snabbt. Skydd
p Det finns två viktiga faktorer att tänka på innan du rengör mögel från bilens mattor. Du måste förhindra att mögel sprids från din bil i ditt garage eller hus, och du måste skydda dig från att andas i formen. Dra bilen ur garaget och låt inte någon inne i den. Om det finns några punkter som är nödvändiga ur bilen, låt inte dem i huset inte är absolut nödvändigt. Bär skyddsglasögon, handskar och en mask vid rengöring mögel. Om du inte vidtar försiktighetsåtgärder, kan formen hemsöka ditt hus och din kropp också.
Ta bort mattan


Om du fånga formen tidigt nog, kan du inte behöver ta bort din matta, men det är bäst att göra det som en försiktighetsåtgärd ändå. Om formen har trängt igenom din matta och in i brädorna, kan det sprida sig lätt som helst i bilen. Placera inte angripna mattan i ditt hus. Om du kan göra plats för mattan, rengör den utanför eller i ditt garage. Beroende på hur mycket mögel det finns, kan du behöva få en ny matta helt.
Rengör Floorboards

När din matta tas bort kan du verkligen se om formen har spridit sig. Med hjälp av en svart ljus, kan du se alla de platser som formen har migrerat till. Använda Borax tvättmedel blandat med vatten eller annan form renare, kan du rengöra mögel i en cirkulär rörelse med en kraftig borste. Medan renare kommer att döda mögel, är det viktigt att ta bort mögel. Använd kläder eller pappershanddukar som du kommer att kasta efteråt för att ta bort döda mögel från din bil.
Rengöra mattan


Du kan använda en liknande metod som du använde för att rengöra golvskivorna med mattan. Det finns också olika mattan städare som kan kunna hantera angrepp beroende på hur mycket den har spridit sig. Efter rengöring, använd den svarta ljuset för att se om alla fall av mögel har eliminerats. Om du tycker att oavsett vad du gör, kan du inte få formen att dö, kan det vara bäst att byta ut mattan.
Kylkanaler

När du har noggrant rengöras bilen, måste du få de svåra att nå områden i kyla och kanaler värme. Om du inte rengöra systemet luftkonditionering, mögel som kan ha lämnats in sig i kan återinfektera din bil. Du kan använda en specialitet produkt eller så kan du använda en utspädd lösning av väteperoxid (6 till 10 procent) i en sprayflaska att spraya inuti kanalerna. Se till att spraya några andra svåra att nå områden i bilen också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122585.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.