Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur kan jag få inrikesministeriet mattan på Min Toyota Sienna att se nya igen?

Toyota Sienna minibussar är rymliga nog för dig att kunna ta dina barn (och alla deras vänner), dina husdjur och även dina medarbetare tillsammans för attraktionen. Naturligtvis transportera alla dessa extra människor betyder fler olyckor, spill och smuts i din minibuss. Toyota Sienna har en högkvalitativ nylon matta som är lätt att ta av och rengöra, enligt Toyotas hemsida. Du kan köpa Toyotas Remover Fabric Spot från bolagets hemsida eller på ett återförsäljaravtal, eller du kan rengöra dina mattor med andra metoder. Saker du behöver
Vattenflaskor
Rengöringstrasor
Pappershanddukar
thinner
Bil vakuum
Club soda
torr tvätt stärkelse
vit destillerat ättika
Hård borst rengöringsborste
Borax eller bakpulver
kommersiella mattan renare
Visa fler instruktioner
1

Eftersom du aldrig vet när ett spill inträffar, alltid hålla en par vattenflaskor och rengöringsdukar eller hushållspapper i förvaringsfacket för din Sienna minivan. Vatten är mycket effektiv på att städa upp kaffe och spill soda. Häll lite av vattnet på ren trasa eller hushållspapper och blot området så snart utsläppet sker. Kallt vatten (från en kyl eller diskbänk) fungerar bäst, men om du reser, kan kallt vatten inte är lätt tillgängliga, så det är alltid en bra idé att ha dessa flaskor akuta vatten med dig.
2

bort fettfläckar i din mattor genom att applicera lite thinner till en bomullsduk och blotting fläcken, som föreslagits av "Väg och Travel" hemsida. När du har blottades området torrt, strö den med ett generöst lager av bordssalt, som absorberar eventuell kvarvarande fett. Sug upp saltet efter ca 30 minuter. Innan du applicerar thinner för att en stor del av din matta, se till att du testar din matta genom att applicera en liten mängd thinner på en undanskymd plats, för att säkerställa mattans colorfastness.
3

Salt kommer också att hjälpa dig att bekämpa bläckfläckar. Strö salt över det drabbade området, låt det sitta i ca 30 minuter, och sedan dammsuga upp det.
4 p Om du befinner dig hantera spyor, sop upp med hushållspapper tills inga rester finns kvar . Ansök club soda till en ren trasa och torka det drabbade området. Club soda kommer att neutralisera lukten av spyor och hjälpa dig att städa upp eventuell kvarvarande fläck.
5

Rengör mattor minst två gånger per år, eller oftare om det blir smutsigt. För att göra detta, ta bort mattor från Toyota Sienna genom att höja låsspännena och lyfta mattorna upp.

Kombinera en liter varmt vatten, en kopp vitt destillerad vinäger och ett par sprutar av flytande disk- tvättmedel i en hink. Applicera detta rengöringsmedel för mattor och skrubba med en hård-borst rengöringsborste, låt mattor vila i 30 minuter. Blot överflödig vätska från mattan med rena handdukar eller tjocka trasor. Låt mattorna klar torkning genom att lämna dem utomhus för ett par timmar.
6

Du kan deodorize mattor genom att strö dem med Borax eller bakpulver och sedan låta dem vila i en timme eller två. Du hittar Borax i tvättmedel gången. Sug upp rester och du kommer att ha färskt illaluktande mattor.

Borax är också effektiva på att bli av med några loppor ditt husdjur kan ha fört in din Sienna.
7

Shampoo dina mattor gång per år med en kommersiell matta renare gjord för bilar. Dessa hjälper till att lysa upp färgen, neutralisera lukter, absorbera inbäddade smuts och återställa den mjuka känslan av dina mattor. Följ anvisningarna på förpackningen beroende renare du köper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122576.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.