Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort trätjära eller Oak Sap Från Car

Tall och ek SAP är vanliga problem för dem som har oturen att ha parkerat sin bil under ett av dessa träd. Saven är klibbig och kommer inte bort med tvål och vatten. Om det är på vindrutan, kommer det cellprov när du använder dina vindrutetorkare och hålla fast torkarbladet samt. Träd SAPS innehåller terpentin och kan permanent förstöra en bils färg om de lämnas på under längre perioder. Det finns olika metoder för att avlägsna kåda, men alltid se till att testa renare på en mindre synlig område av bilen först. Saker du behöver
Plastic rakkniv eller gamla kreditkort
Majonnäs
städtrasor
Handdesinfektion
Bomullsswabs
Aceton-free nagellack remover
Isopropylalkohol
Bakpulver
Bilvax
Visa fler instruktioner
1

skrapa bort så mycket av den kåda som du kan använda plast rakkniv eller en gammal kreditkort. Arbeta försiktigt och vara mycket noga med att inte repa bilens finish.
2

Applicera en generös klick majonnäs på kåda. Vänta i 10 minuter, sedan torka fläcken med en rengöring trasa. Upprepa tills kåda avlägsnas.
3

Squirt lite handsanitizeren på slutet av en bomullspinne. Tvätta fläcken av kåda, och låt det arbete handdesinfektion i en minut. Torka av fläcken med en rengöring trasa, upprepa vid behov.
4

Doppa en bomullspinne i en flaska aceton-fria nagellack remover. Gnid fläcken av kåda med pinnen, och byt ut pinnen med en nyligen doppade en om det blir klibbigt.
5

Häll alkohol över änden av en bomullspinne, och gnugga fläcken av trädet SAP med den våta bomullstoppen. Håll ersätter svabbar med färska kompresser indränkta i alkohol tills saven avlägsnas.
6

Blanda upp en pasta av bakpulver och vatten. Applicera försiktigt till det rengjorda området, efter trädet sav har avlägsnats, för att neutralisera eventuell rengöring återstod. Skölj med vatten.
7

Tvätta och vaxa bilen efter att ta bort kåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122433.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.