Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Steg-för-steg Car Cleaning

Rutinmässigt underhåll är det bästa sättet att hålla bilen ren. Ta ut papperskorgen varje gång du lämnar din bil, hålla en behållare i bilen för lösa föremål som inte ryms i ett handskfack eller lagringsutrymme. Håll en gammal handduk till hands att placera på golvet för att skydda mattor från lera och vägsalt under dåligt väder. Steg-för-steg biltvätt börjar med detaljer på insidan av bilen, sedan städning stammen och motorrummet och tvätta utsidan av bilen. Interiör

bort allt som är löst i bilen. Kontrollera under sätena, mellan sätena och konsol och ovanför visir. Tomma förvaringsutrymmen. Ta bort mattor och dammsuga dem utanför bilen. Vakuum insidan av bilen noggrant. Flytta justerbara säten hela vägen framåt när du dammsuger ryggen och hela vägen tillbaka när du dammsuger fronten. Använd ett fogmunstycke att komma mellan säten och dörrar samt i förvaringsfacket och under sätena. Vakuum stoppning och, om området genom fönstret tillbaka är matta, vakuum som liksom.

Torka ur förvaringsfack med en fuktig trasa. Torka ventiler och instrumentbrädan med en fuktig trasa eller en invändig rengöring produkt. Testa alltid en liten, obetydlig del när man använder en ny produkt för att vara säker på att det inte kommer att skada Inredningen i bilen. Rengör insidan av fönstren med fönsterputs eller vinäger och vatten. Tvätta dörrar och sidostycken dörr med tvålvatten och skölj med rent vatten.
Trunk och Hood

Töm och vakuum stammen. Detta behöver inte göras ofta, men det är lättare att göra det innan du tvättar bilen. Öppna och rengör kanterna av motorrummet. Detta är en bra tid att kolla vätskor för rutinmässigt underhåll. Torka bort eventuella synliga vätskor. Tvätta kanterna på huven och motorrummet med en fuktig trasa med diskmedel. Torka igen med rent vatten. Stäng bakluckan och huven.
Exterior

Blanda vatten med bil tvål. Börja från toppen av bilen och tvätta i sektioner med en mjuk trasa eller biltvätt svamp. Blöt ner varje avsnitt och sedan tvål varje och skölj helt att undvika tvättmedel fläckar innan vi går vidare till nästa avsnitt. Använd en mjuk borste på hjulen för att ta bort bromsen rester och vägsmuts i hjulen. Om hjulen är väldigt smutsiga, använda bakpulver som en mild slipande med en borste för att lysa fälgar eller navkapslar.

Använd en ren, mjuk handduk eller sämskskinn för att torka bilen helt för att förhindra vatten fläckar. Rengör utsidan av fönstren med fönsterputs eller vinäger och vatten. Om så önskas, är vax efter att bilen helt torr. Upprepa processen med att arbeta från toppen till botten, en sektion i taget. Följ ansökan instruktionerna på produkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122545.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.