Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att vaxa en bil utan att få spindelrengöringsdukar

Vaxning din bil regelbundet kan förbättra utseendet på yttre färg och även förlänga dess livslängd genom att skydda den från rost och korrosion. Det tar bara ca 30 minuter till en timme att vaxa en hel bil varje gång, och de flesta produkter vax kvar i ungefär tre till fyra månader innan du kommer att behöva ansöka på nytt. Att göra jobbet felaktigt kan orsaka fula spindelnät och andra skador, så följ dessa steg för att uppnå bästa resultat. Saker du behöver
Bil Dukar vax
eller trasor
Ström buffert (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Börja med en pipig ren och grundligt torkad bil. Vägsmuts, insekter och smuts måste alla tas bort så att vaxet kan appliceras jämnt utan problem såsom spindelnät. Använd mjuka, luddfria material såsom mikro-fiber eller lammull att tvätta och torka bilen.
2

Flytta din bil i skuggan, om det är en varm, solig dag. Solen slår på vaxet kommer baka det på, vilket orsakar fler spindelnät och brister.
3

Applicera ett tunt lager bilvax till en liten del av fordonet med små, runda stroke. Att arbeta i små sektioner är nyckeln till att undvika spindelnät och andra defekter i ditt vax jobb. Om vaxet torkar innan du polera det, dessa problem uppstår. Följ instruktionerna på vax produkt du använder. Om vaxet förblir på bilen längre än produkten rekommenderar, arbeta i ännu mindre sektioner. De flesta växer appliceras med en fuktig svamp men följ anvisningarna på förpackningen.
4

Låt vaxet sitta i en minut eller två, eller enligt anvisningar på produktens etikett.
5

Buff den lilla delen du tillämpat vax, med en cirkelrörelse. Använda en effekt buffert är det bästa sättet att få en smidig, fläckfria polish. Om du måste polera för hand, använd en mjuk, luddfri trasa och tillämpa fast tryck för att ta bort all vax. Byt till en ren trasa ofta för att undvika att bara gnugga vaxet runt med en smutsig trasa.
6

fortsätta arbeta i sektioner tills hela bilen är klar sedan göra ett sista pass över hela bilen med en ren rag. Om du hittar några fläckar du missade, fantast ut dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122505.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.