Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vilka material Bil luftrenare gjord av?

Luftrenare hjälper slutna områden som bilar att lukta bättre på insidan. De kan vara någon form men kartong utskärningar är populära. Ursprungligen formad som tallar, fresheners kommer nu i praktiskt taget vilken form, storlek och färg, baserad på personliga preferenser. Den första "Little Tree" var luftfräschare uppfanns 1952 av kemisten Julius Sämann.
Luftrenare föra utsidan i.
Historia

I slutet av 1940-talet de första luftrenare infördes av militären som en trycksatt spray. Dessa tidiga produkter maskerade dålig lukt. Senare, på 1950-talet, började företag som producerar kemikalier som neutraliserar lukt. Luftrenare blev populär för bilar. Företagen gjorde dem ur komprimerad papper och oljor. Julius Sämann, uppfinnaren av "Little Trees" luftrenare, tillbringat år i Kanada försöker återge tall lukten. Han utvecklade en olja som mättade papperet träden och tillämpade den.
Kartong luftrenare

luftfräschare som hänger i backspegeln på en bil är populära. Den komprimerade Papperet behandlas med en olja som frigör kemikalier i luften. De kemikalier maskera lukter som cigarettrök, mat, smuts och andra objekt som kan göra det trånga inre av en bil luktar illa.
Varning

de kemikalier som används att behandla dessa luftrenare kan orsaka hälsoproblem vid användning av en rökare att dölja lukten inne i en bil. De kemikalier som avges från kartong versionen kan klamra sig fast dammpartiklar som svävar i luften. Dessa dammpartiklar bond sedan med de kemikalier som finns i cigarettrök. Vid inandning i sluten förlossning, kan dessa bundna kemikalier orsaka irritation i mun, matstrupe och lungor.

Under de senaste åren har dessa kemikalier har analyserats som potentiellt farliga för människor. Den vanligaste kemiska, ftalater, har varit känt för att orsaka reproduktiva problem, hormonella avvikelser och fosterskador. Andra kända ingredienser som orsakar allvarliga hälsoproblem är formaldehyd, aceton och terpener. Dessa kemikalier innehåller föroreningar som, när det blandas med ozon, cigarettrök eller damm kan orsaka andningssvårigheter komplikationer, huvudvärk och skador på centrala nervsystemet. Addera Hur att undvika fara

När du använder en av dessa luftrenare, bör du vädra ut bilen ofta. Om du röker, är detta särskilt sant. Rulla fönster ner för luftcirkulation vid körning. Att hålla dina fönster ner när bilen är parkerad, även i garaget, kan hjälpa.

Frisk luft är den bästa luftrenare. Öppna ditt bilfönster kan gå en lång väg att rena luften i bilen.
Gör din egen

Du kan göra din egen luftfräschare. Använda en bit filt från en hobby butik och ren, väldoftande olja, styr du vad luftfräschare är gjord av och undvika ytterligare kemikalier som används i fabriken. Dessa luftrenare kan göras billigt och dina specifikationer på storlek, form och doft.

Skapa en påse krossade och torkade lavendel blommor. Använd alla naturliga potpurri. Bakpulver är ett utmärkt luftfräschare. Häll lite i en gammal strumpa och placera den under bilsätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122393.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.