Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Automotive mögel & mögel Elimination

Mögel och mögel kan vara ett ihållande problem i bilar. Inte bara kan forma utväxter vara svåra att hitta, men lukten de producerar kan mycket irriterande och vissa mögelsvampar kan utgöra en hälsorisk, särskilt i stora mängder. Om formen är på utsidan av bilen eller på en komponent som är lätt att avlägsna, kan den lätt hanteras. Om formen är inne i bilen, då avhjälpande åtgärder måste vidtas. Smells

Mold dofter är en av de värsta delarna av en mögel angrepp. Om dofterna kommer från luftventiler av bilen innebär detta troligen att formen växer inuti luftkonditioneringssystemet. Det första stället att kontrollera är förångaren, där fukt kan bygga upp och skapa en grogrund för mögel på förångarens lameller. Fenorna kan rengöras och sprutas med en moldicide. Demontering Ruined Sektioner

Om formen finns växer i mattan eller stoppning av bilen, dessa sektioner måste Addera skäras ut och kastas bort. Tyvärr sträcker mögel trådliknande rötter djupt in i något porös yta, och är nästan omöjligt att ta bort från mattan och liknande material. Vinyl, såvida dåligt smittad, kan ofta rengöras, liksom fönster och luftkonditionering ventiler.
Mögel Cleaners
p Det finns ett antal av bil mögel rengöringsmedel som kan köpas från butiker auto kropp för rengöring ut mögelproblem i bilar. Dessa städare har kemikalier som dödar mögel och lösningsmedel som hjälper ta bort den från släta ytor. Auto organ butiker kommer också att erbjuda att rensa ut i ventilerna en bil, särskilt om det finns ett mögelproblem i luftkonditioneringssystemet. Butikerna använder kompressorer för att pumpa renare i ventilationsöppningarna där det kan döda någon mögelkolonier närvarande.
Ozone

ozonatorer producerar ozon gas, en typ av joniserat syre som är utmärkt på bryta isär partiklar i luften i en accelererad oxidation process. Ozonatorer kan bara användas i bilar som kan förseglas och lämnas ensam i minst flera timmar (ozon är giftig är stora mängder), och de är oftast används som det sista steget i en sanering process. Ozonet förstör biologiskt material som mögelsporer som kan gömma sig utom räckhåll för vanliga rengöringsmedel.
Solljus

Mögel behöver en våt och helst mörk plats att växa. Genom att utsätta bilen för solljus, är interiören värms och torkas på samma gång, vilket kan bidra till att göra förhållandena ogästvänliga för eventuella kvarvarande mögelsporer. Fönstren bör lämnas öppen så att fukten kan fly när det avdunstar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122705.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.