Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Fläckborttagning för Camper Innertak

Fläckar på sommarlägret tak kan vara svårt att rengöra, eftersom de är i hög, svåråtkomliga områden. Medan fläckborttagning produkter finns på de flesta livsmedelsbutiker, stormarknader och byggvaruhus, dessa produkter är oftast inte till hands när en fläck uppstår medan camping. Istället överväga att använda gemensamma ingredienser som är mest sannolikt redan finns i husbilen. Vinyl Tak

Vinyl tak kan lätt skadas av ett antal rengöringsprodukter, vilket gör det viktigt att använda ett milt fläckborttagningsmedel. Först, blot fläcken med en pappershandduk eller mjuk trasa. Sedan, blöt en ren trasa eller pappershandduk i lacknafta, och badda direkt på fläcken. Gnugga inte, eftersom detta kan sprida fläcken opåverkade områden i vinyl. När fläcken har tagits bort, med en fuktig trasa för att avlägsna eventuella sprit eller bets rester kvar DAB. För svåra fläckar, använd isopropylisostearat alkohol. Testa ett litet område först, sedan blot fläcken med en pappershandduk eller trasa indränkt i alkohol. Badda bort med en torr trasa för att avlägsna eventuella rester.
Tyg Innertak

För fläckar på tyg tak, använd en fläckborttagning produkt avsedd för användning på tyg (finns med tvättmedel i livsmedelsbutiker), eller skapa din egen fläckborttagningsmedel. I en sprayflaska, blanda en lösning av 1 dl vatten, 1/2 dl ättika och tre droppar flytande diskmedel. Spraya direkt på fläcken och låt sitta i fem minuter. Torka sedan bort med en torr trasa. Majoriteten av fläckar kommer lätt att torka bort, men för svåra fläckar kan du behöva upprepa proceduren två till tre gånger för att ta bort fläcken helt.
Stål eller tak Aluminum

Bakpulver och ammoniak fungerar bra i att ta bort fläckar från stål och aluminium utan att skada ytan. I en skål, tillsätt 2 msk. bakpulver och rör i vatten tills en tjock pasta bildas. Med hjälp av en trasa eller mjuk borste, gnugga pastan i fläcken, tills fläcken försvinner. Torka bort med en fuktig trasa för att avlägsna eventuella rester. Om fläcken inte har tagits bort helt och hållet, blöt spetsen på en trasa eller pappershandduk i ammoniak, och gnugga över fläcken. Upprepa vid behov tills fläcken har försvunnit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122378.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.