Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en bil Rug

Oavsett hur hårt du försöker, din bil mattor är bundna att bli smutsig. Om kritor har malts i, till exempel, måste du först att skrapa ut dem, sedan tillämpa lämpliga rengöringsmedel eller lösningsmedel för att ta bort resten. Efter rengöring av mattor, se till att helt torka ut mattan för att förhindra mögel. Välj en solig dag eller arbeta i ett väl ventilerat garage eller utomhus carport. Saker du behöver
Vispa
Dammsugare
Blunt kniv (tillval) katalog Ice cube (tillval) katalog WD-40 (tillval) katalog Bucket
Matta renare skum
Skurborste
Luddfri dukar
Visa fler instruktioner
1

bort eventuella bilmattor och vispa ut lösa partiklar som grus och skräp. Börja i mitten av bilen i framsätet och mattor sopa mot varandra öppnade dörren. Pensla längs alla gränser mattan för att lossa smuts och damm som du går. Gör samma sak i baksätet.
2

Använd en bärbar handen vakuum eller vanlig dammsugare med lämpliga långskaftade redskap för att suga upp mindre partiklar som sand. Grundligt dammsuga mattan längs alla ytor.
3

Skrapa ingrodd kritor med en trubbig kniv. I varmt väder, kommer partiklar bryta lättare när du använder en isbit till krita fläcken innan skrapning. Applicera ett lösningsmedel, såsom WD-40 till de återstående fläcken och gnugga raskt med en trasa. Upprepa lösningsmedel ansökan tills fläcken är borttagen.
4

Fyll en hink med rent, kallt vatten och ställ den bredvid bilen.
5

Skaka burken med mattan renare och använd i enlighet med anvisningarna. Applicera rengöring skummet till filten, som arbetar på ett litet område i taget. Skummet kommer att expandera snart efter applicering.
6

Arbete skummet in i mattan med skurborste. Använd cirkulära rörelser och tryck lätt med penseln. För normal rengöring, är en minut eller två allt du behöver för att skrubba varje område. Skrubba längre för extra smutsiga miljöer.
7

Fortsätt rengöring utmed angränsande mattan sektioner. När din pensel inte längre verkar ren, skölj den i hink med vatten. Skaka av överflödigt vatten och fortsätt att rengöra.
8

Torka mattor helt. Lämna bilen dörrar öppna lufttorka i solen eller ställa elektriska fläktar bredvid dörrarna. Om du föredrar att ha dörrarna stängda, öppna bilfönster för att få tillräcklig luftcirkulation för att torka mattorna.
9

Använd en ren, luddfri trasa för att fluffa upp mattorna. Kraftfullt gnugga torra mattor med ett Compact-up trasa för att ge dem en komplett utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122695.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.