Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Lös Korrosion på aluminium

Korrosion på aluminium ytor --- oavsett om det handlar om flygplan, båtar eller bildelar --- kan lätt märkt. Korrosionen verkar som ett vitt damm. Korrosion inträffar när ytan har varit utsatt för oxidation och salter. Under dammet kan ytan ser etsas, urkärnade och ha en allmän råhet. Korrosion runt nitar och sömmar orsakar en försvagning i de gemensamma strukturer. Behandla korrosion på aluminium kommer att skilja sig i sin svårighetsgrad. Nyckeln ligger med rätt metoder och kemikalier. Saker du behöver
Diskmedel
Stiff-borste
Handdukar
Aluminium polish, fina
Kaffe kan
Handskar
Skyddsglasögon
Particle mask kromsyra
Svavelsyra
skursvampar
Wax, icke-slipande
Visa fler instruktioner
1

Blanda en lösning med milt diskmedel och vatten i en hink. Doppa en styv borste i lösningen och ta bort all olja, smuts och fett. Ta bort alla tunga, vita encrustation med borste och skölj noggrant. Torka ytan med en ren handduk. Applicera en icke-slipande pasta vax till ytan. Låt det torka och ta bort vaxet filmen med en ren handduk.
2

Ta medelstora korrosion på pläterad eller aluminiumlegering genom skrubbning delen med en borste och skål-tvållösning. Ta bort all olja, fett och smuts. Skölj delen med vatten och torka med en handduk. Skrubba området med en skur pad och aluminium sammansatt polish, med cirkulära rörelser. Ta bort gropar och etsning med skurnylon. Polera återstoden med en handduk tills delen är rena och blanka. Applicera en icke-slipande vax och torka av vax rester av med en handduk.
3

Tvätta del med en styv borste och diskmedel för att avlägsna fett, olja och vit oxidation för en tung påväxter. Skölj med vatten och torka med en handduk. Ta på handskar, partikel mask och skyddsglasögon. Blanda en 10-procentig lösning (lika delar) av kromsyra och svavelsyra i en kaffe kan fyllas med vatten.
4

Doppa en styv borste i den sura lösningen och skrubba del, arbetar borst i etsning och urkärnade ytor. Låt sur lösning för att verka på ytan i minst 5 minuter, sedan skrubba igen. Skölj noga med vatten. Torka ytan med en handduk. Skrubba ytan med en skur pad och fina aluminiumförening polish, med cirkulära rörelser. Torka föreningen resten torr med en handduk. Applicera ett lager av icke-slipande vax och polera det torrt med en ren handduk.
5

Rengör en lackerad aluminium yta med samma teknik som i steg 3 och 4. Förbered ytor som ska målas på samma sätt, utom inte tillämpa ett vax coat. Måla ytan omedelbart efter rengöring eftersom oxidation bildas omedelbart. När färgen har torkat och härdat, tillämpa din skyddande vax päls och polera det torrt med en handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123191.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.