Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Information om Car Detailing

Auto detailers rengör, vax och polish bilar för att ge dem en glansig, showroom-kvalitet utseende. Vissa detailers arbetar som frilansare, service en kundkrets av privata bilägare. Andra arbetar för bilhandlare, förbereda bilar för visning i utställningslokalen eller på utsidan partier. Interior Detail

Bilrekonditionering omfattar flera steg, med början med invändig rengöring av säten, golv, hatthyllan och instrument instrumentbrädan med en bil vakuum, borstar och trasor. Detailers Använd tops eller tandborstar för att nå in i och runt varje vred och hörn. Tryckluft från små kapslar tar bort de sista spåren av damm från instrumentbrädan, rattstång, handskfack, dörrar och centrum mount.
Klädsel och motorns arbete
Balsam

tillämpas på platser avlägsna smuts och fett och returnera ett ljust, nytt utseende till vinyl eller läder. Skickliga detailers kan patcha små tårar i stoppning eller hål i golvmattan. När du väljer en patch, måste de matchar noggrant färg och material, oavsett om det är vinyl, läder eller mattfiber.

Detailers använder ånga eller en högtryckstvätt slang för att avlägsna smuts och fett som ansamlas i motorrummet . Detailing kan även innefatta polering och målning av motorblocket och andra delar under huven.
Tvätta och torka

När interiören och motorutrymmen är rena , den detailer går vidare till utsidan, börjar med en grundlig tvätt och torkning. Speciella rengöringsmedel avsedda för användning på bilar förhindra skador på färg som tvättmedel och tvålar kan orsaka. Varje yta genomgår tvättning, inklusive trim, underrede, däck och brunnar hjul, grill och fendrar. Ett sämskskinn är den bästa metoden för att torka våta ytor, vilket proffs aldrig Låt torka på egen hand. Glas strimmor löses genom tillämpning fönsterputsmedel med tidningen. Och Addera Polska Glaze

Polering, eller prewax rengöring, ytterligare slätar ut och rengör den målade ytan på bilen. Vissa detailers använder roterande buffertar för att tillämpa polish, som finns i olika nivåer av abrasiveness beroende på skick färgen och den slutliga utseende önskas. Tätningsmedel, ibland finns inom polska, skyddar ytan från föroreningar och repor. Om så önskas, kommer ett lager av glas tillämpas efter den polska och innan tätningsmedlet ljusna ytterligare färgen. Tätningsmedel är ett valfritt steg --- de måste stå i minst 12 timmar för att härda innan vax kan tillämpas.
Vaxning

Vaxning är det sista steget i fordonsindustrin detaljer. Detailers har ett brett urval av växer som finns, i form av vätska eller pasta. Karnaubavax är en naturlig produkt som ingår i många kommersiella bil vaxer. Den ger en fullständig, glansig yta till färgen. Syntetiska växer innefattar olika föreningar för att upprätthålla en hög glans och skydd mot fädning orsakad av ultraviolett ljus strålar. Vissa detailers erbjudande rostskydd, en användbar tjänst i klimat där vintern snö, is och vägsalt kan snabbt korrodera målade ytor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122297.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.