Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tvättar under huven på en bil

Bilmotorer utsätts för en rad olika tillstånd, inklusive smuts, tjära och ibland en blandning av båda. Detta kallas motorväg grime. Rutinmässig tvättning av motorn resulterar i en mer effektiv motor som är igång. Tvätta motorn två gånger om året kommer att eliminera besök till mekaniker ytterdörren. Saker du behöver
1 vattenslang med ett tryck som producerar munstycke
10 plastbaggies
10 tunga gummiband
1 sprayflaska med motor avfettningsmedel 32 oz.
1 styv borst, långa skaft auto borste
1 liten hård borste eller tandborste
3 handdukar
Visa fler instruktioner
Förbered motorn för tvätt
1 bil

Position i ett läge där olja och fett rester som kommer att tvättas ur motorn kommer inte att skapa ett miljöproblem med avrinning. Tvättning en ansamling av fett från en hårt smutsad motor kan producera tunga fläckar på ett konkret uppfart som kan pågå i åratal.
2

Rengör all skräp från motorrummet. Om en kompressor finns lossblåsning motorrummet.
3

Starta och värm motorn varm vid beröring. Låt inte motorn för att komma över uppvärmd.
4

Cover all känslig elektronisk utrustning med plastbaggies, säkras tätt med gummiband. Beroende på din motor, skulle detta inkludera generatorn, spole, förgasare, luftfilter, och liknande komponenter i vilka vatten posten kan störa funktionen. Dra åt motor och transmission oljeröret mössor är på tight. Addera motortvätt
5

Spray alla målade ytor av karossen med slang med munstycke på sprej inställning. Detta kommer att bidra till att undanröja eventuella avfettningsmedel som oavsiktligt kan komma på målade ytor.
6

Spray avfettningsmedel över hela motorns yta börjar på botten av motorblocket och arbetar upp till toppen av motorn.

7

Låt avfettningsmedel för att arbeta i 5-8 minuter. Låt inte avfettningsmedel torka på motorblocket.
8

Tvätta noggrant och ta bort eventuellt spill avfettningsmedel som kan ha nått den målade ytan på karossen.
9

Scrub tunga ansamlingar av fett och olja på motorblocket med långa skaft hård borste för att skura och lossa fettavlagringar i tunga ackumulationsområden. Rengör trånga springor och svåråtkomliga regioner i motorrummet med små, pensel med hård borste.
10

Wash motorblocket med slang med munstycke inställd på högsta trycket inställning för att ta bort smord och flytande avfettningsmedel. Var noga med att undvika att använda högt spruta vattentryck runt områden du har skyddat med plastpåsar.
11

Låt motorn lufttorka i 5-10 minuter och sedan handduk torka resten av vattnet. Starta motorn efter handdukstork använda motorns värme för att ta bort eventuellt kvarvarande vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122188.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.