Hur man tar bort rost från Auto Paint

En rost fläck på din bil kan förringa dess utseende och orsaka omfattande skador. Vad som började som en kosmetisk fråga kan förvandlas till en strukturell. Med tiden kan rosta äta genom färg och metall, vilket gör delar av karossen för att ramla av. Osäkra, ojämna fläckar fortfarande kvar, presentera en säkerhetsrisk och hotar fordonets strukturella integritet. Rostskador kan också göra en bil svår att sälja. Saker du behöver
Elektriska handhållna slipmaskin
150 grit slipskivan
metall slipskiva
150 grit sandpapper
Body filler
Blue målartejp
Auto måla kropp primer
Auto måla
Visa fler instruktioner
1

Använd en elektrisk handhållen slipmaskin med en 150 grit slipskivan för att ta bort rost från bilen. Detta kommer att jämna ut rostiga området med ytan runt det.
2

Avlägsna 150 hjul grus slipning från elektriska handhållna slipmaskin och bifoga en metall slipskiva. Sakta tillämpa metallen slipskivan till det rostiga området för att ta bort rost från bilen. Denna process bör också ta bort stötar och bucklor från området. Stäng av kvarnen och torka området med en ren trasa.
3

Använd en bit 150 grit sandpapper att slipa området för hand. Fortsätt att slipa tills tidigare rostiga ytan är helt slät. När du är klar slipning du ska kunna blunda, köra fingrarna över slipade området och inte känna någon skillnad mellan det och resten av bilen.
4

Reparera eventuella kvarvarande bucklor eller brister med auto body filler, som du kan köpa på de flesta bildelar butiker. Låt kroppen filler torka över natten och sand det med 150 grit sandpapper tills den är smidig i handen och helt i nivå med omgivande yta.
5

Mark utanför det område du planerar att måla med blått målartejp. Applicera ett tunt lager av Auto grundfärg till det drabbade området. Du kan köpa grundfärg från de flesta bildelar butiker. Låt det första skiktet att torka i 10 till 15 minuter. Applicera ytterligare tre tunna lager av grundfärg. Låt primern färgen torka över natten.
6

Applicera tre tunna skikt av auto färg på samma sätt som primer. Ta bort tejpen och låt färgen torka helt över natten.
7

Wax det område du just målade för att skydda den från framtida rostskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121779.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.